De største porteføljetrendene for 2020

Forfatter: Peter Berry
Opprettelsesdato: 18 Juli 2021
Oppdater Dato: 13 Kan 2024
Anonim
The Year of Pluto - New Horizons Documentary Brings Humanity Closer to the Edge of the Solar System
Video: The Year of Pluto - New Horizons Documentary Brings Humanity Closer to the Edge of the Solar System

Innhold

Lag det med Adobe Stock> Oppdag gratis maler

Utforsk nå

Når det gjelder å skape den perfekte porteføljen, er det viktigste å få grunnleggende til rette. Det vil si, inkluderer bare det beste arbeidet ditt, gi passende kontekst og bakgrunnsdetaljer, oppdater det regelmessig og fremfor alt korrekturles alt grundig.

Det betyr imidlertid ikke at du ikke bør ta hensyn til de nyeste porteføljetrendene og ta inspirasjon fra dem, der det er hensiktsmessig, for å gjøre porteføljen din enda bedre. Vi snakker ikke blindt, selvfølgelig, men det er ingen skade å se hva andre reklamer har gjort med porteføljesidene sine (se disse fantastiske designporteføljene for inspirasjon), og se hva det gnister i din egen fantasi.

I denne artikkelen ser vi på noen av de største porteføljetrendene i 2019, som ser ut til å påvirke porteføljedesign gjennom 2020 og utover. (Merk at de tre siste på listen er veldig tekniske, og vi vil ikke foreslå at de er viktige tillegg til noen portefølje på noen måte ... men de er i hvert fall morsomme.)


01. Å skyve typegrensene

Havet av likhet når det gjelder web- og app-design generelt ser ut til å ha skapt et tilbakeslag når det gjelder designers porteføljesider.I 2019 har vi sett mye mer kunstretning og forsøk på å bryte ut av tvangstrøyen til standard porteføljesideoppsett. Mest påfallende har det blitt vist mye mer innovasjon og fantasi når det gjelder typografi.

For digitale og UX-designere har det vært et virtuelt våpenkappløp for å komme med de mest grensepressende typeeffektene. Spesielt iøynefallende eksempler inkluderer den fascinerende bølgende typen av italiensk kreativ utvikler Myles Nguyens nettsted; de ville fontforvrengningene på porteføljen til den franske frontend-utvikleren Martin Laxenaire; og de vakkert uventede måtene som hovedoverskriften beveger seg på å bla gjennom nettstedet til den franske interaktive utvikleren Vincent Saïsset.


Men det handler ikke bare om smart bruk av koding. Mer bredt ser vi en renessanse av oppfinnsom og original typografi over hele linja når det gjelder porteføljer. Dette fremgår for eksempel på porteføljesidene til Thibaud Allie, en uavhengig art director og digital designer med base i Paris; Caleb Barclay, en konsulentdesigner i Arizona; Nicholas Jackson, kreativ direktør i New York; og Davide Perozzi, en kreativ utvikler basert i Tyskland.

02. En følelse av moro

For mange er porteføljen fortsatt et seriøst og forretningslignende forslag, men i 2019 har vi sett et økende antall reklamer som bringer en følelse av moro til nettstedene deres. Det kan vises i form av humoristisk mikrokopi, for eksempel de stadig skiftende, tung-i-kinn-overskriftene som representerer den franske digitale merkevarestrategen Alban Mezino, en ekstremt dum lasteskjerm, som på porteføljen til den italienske kunstneren og designeren Dino Balliana, eller fargerike tegneserie stylinger, som de til Iuri de Paula, en kreativ frontend utvikler, designer og illustratør basert i Berlin.


Det kan bare være et enkelt element, for eksempel den usynlige, bølgende blyantlinjen på porteføljen til den nederlandske designeren Dennis Snellenberg, eller den komisk strekkende markøren på stedet til New York-baserte art director Igor Mahr. Omvendt er noen porteføljesider komiske fra start til slutt, fra Windows OS-parodien på den brasilianske webutvikleren Leandro Gabriel og retrospillingsporteføljen til Petero Ravec, en front-end-utvikler basert i Slovakia.

En advarsel, skjønt. Alle liker litt moro, men som et verktøy for din virksomhet, bør humor behandles spesielt nøye. Helt ærlig, komediesprut er like sannsynlig å utsette en potensiell klient eller samarbeidspartner som å tiltrekke dem ... med mindre det er gjort virkelig VIRKELIG bra, selvfølgelig.

03. En sterk personlig tonehøyde

Det har aldri vært mer konkurranse om de beste designrollene. Og kanskje som en refleksjon av det, ser vi i 2019 reklamer som løfter spillet sitt når det gjelder å selge tjenestene sine på porteføljesiden deres. Borte er dagene da en lat ‘Om meg’ beskrivelse som “Jeg lager ting” ville være tilstrekkelig. I dag blir porteføljesiden mindre et online visittkort, og mer en fullblods tonehøyde for hvorfor du skal ansette skaperen.

Den kreative UI-utvikleren Priya Tyagi, multimedia grafisk designer Bill Chien, produktdesigneren Patryk Kopec og designeren og front-end-utvikleren Juraj Molnár, for å nevne noen få, passer perfekt til denne formen. Hver av disse porteføljene utnytter en sjenerøs bruk av hvite mellomrom og en enkel fargepalett, for bedre å fokusere oppmerksomheten på deres finpussede personlige tonehøyde.


04. Galne triks med animerte markører

Vi må innrømme at vi ikke er helt sikre på hvorfor dette har blitt en så stor avtale. Men vi ville være villige hvis vi ikke nevnte at den animerte markøren har vært en enorm trend på digitale designers porteføljesider i 2019. Så vidt vi er bekymret for, er det imidlertid ingen praktisk eller nyttig grunn til å inkludere denne enheten , det handler bare om å vise frem dine kodingsferdigheter. Med det i bakhodet, her noen imponerende eksempler ...

Den animerte markøren til den Orlando-baserte produktdesigneren Jesus Sandrea kaster brennende røde stier, mens den danske frontend-utvikleren Jacob Frederiksens kan brukes til å forvride hjemmesidens hovedbilde til underholdende effekt. Ukranian webdesigner Vladimir Gruev’s lar deg spinne en kube, og Paris-baserte utvikler Romain Avalle’s lar deg manipulere 3D-typen. Så er det selvfølgelig spotlight-effekten, hvor kule eksempler kan sees på porteføljesidene til den Londonbaserte UI / UK-designeren Joseph Berry, den japanske webdesigneren Muramoto Meguru og den interaktive art director Martin Ehrlich.


Disse animerte markørene er alle morsomme, men igjen, vi vil understreke at fra et funksjonssynspunkt ser vi ikke poenget egentlig ... annet enn å vise at du kan skape effekten selv. Så hvis å lage animerte markører er noe som flyter båten din, så slå deg selv ut, men ellers ser vi ikke dette som en trend de fleste av oss trenger å følge i 2020.

05. Rullende tekst i CNN-stil

Her er en annen populær trend som uten tvil mer handler om moro enn funksjonalitet: i 2019 har vi sett utallige porteføljesider bruke den slags rullende tekst du forbinder med 24-timers nyhetskanaler. Hvorfor? Fordi, akkurat som bevegelige bilder tiltrekker øyet mye kraftigere enn ikke-bevegelige, gjelder det samme prinsippet for animert versus statisk tekst.

Denne enheten kan brukes til å detaljere din personlige statistikk og ferdigheter, som på porteføljesidene til den franske interaktive utvikleren Antonin Riviere, London-nased UX / UI designer Joseph Berry og Paris-baserte bevegelsesdesigner Alex Thery. Alternativt kan den inneholde hovedprosjektoverskriften, som på nettstedet til den kreative utvikleren Pierre Mouchan. En annen variant på denne stilen er roterende sirkulær tekst, sett på porteføljene til den franske kunstdirektøren Matt VBRG og den ecuadorianske designeren JayWrkr. Selv om det sannsynligvis er den mest effektive bruken av enheten vi har sett, er å formidle en enkel melding ("Ser etter roller i København") nederst på Guardian-designeren Zef Cherrys hjemmeside.


Blir vi curmudgeonly når vi sier at vi tror at denne kjepphesten, mens den er underholdende, sannsynligvis kommer til å bli kortvarig? Kanskje. Men som med animerte markører, føler vi at dette er en trend de fleste av oss kan leve uten i 2020.

06. Iøynefallende bildeoverganger

I dag og tid har mange UX-designere et problem. Deres ferdigheter er veldig etterspurt for å lage brukerfokuserte, kommersielt vellykkede nettsteder og apper, men ofte må skjermbildene fra disse tjenestene være litt ... vel ... kjedelige. For å legge til litt visuell panache, eksperimenterer mange med kule visuelle triks for å gi kjedelige statiske bilder liv.

Disse inkluderer for eksempel bølgende effekter på sveve, på porteføljesiden til Hadrien Mongouachon, en kreativ frilansutvikler basert i Frankrike; og vakkert groteske forvrengninger når du bytter mellom sider på nettstedet til den tyske grafiske og webdesigneren Lukas Jardin. Vi kan også glede meg over subliminale blink når vi svever over prosjekttitlene på den russiske frontendutvikleren Georgii's portefølje; overganger i lysbildefremvisning med takk til Paris-baserte digitale designer Camille Pawlack; og de bisarrende iøynefallende hodeskuddovergangene på bla laget av den italienske baserte utvikleren Francesco Michelini.

Fascinerende Publikasjoner
Nøkkelord hver grafisk designer burde vite
Oppdage

Nøkkelord hver grafisk designer burde vite

Grafi k de ign, om alle yrker, er full av jargong og etninger du kan kje ikke er kjent med. Her er noen av nøkkelordene du bør vite, med en kort forklaring - med ord du kan for tå - av ...
Styring av transformerende digital markedsføring på det åpne nettet
Oppdage

Styring av transformerende digital markedsføring på det åpne nettet

Vi er på et bøyepunkt i hi torien. Den digitale revolu jonen har gitt forbrukerne et ene tående nivå av kontroll og valg når de bruker mer tid på å under øke, o...
Julegaveguide for 3D- og VFX-kunstnere under £ 50 / $ 75
Oppdage

Julegaveguide for 3D- og VFX-kunstnere under £ 50 / $ 75

Det er den tiden på året igjen. om CG- og VFX-kun tner kan jeg vitne om at familien min gråter når de må kjøpe gaver til meg til jul. å her er noen gaveideer under &...