Hvordan lage fantastiske infografikker

Forfatter: Peter Berry
Opprettelsesdato: 17 Juli 2021
Oppdater Dato: 3 Kan 2024
Anonim
Avfall Norge - Bærekraftig biogass - Infografikk - Matproduksjon
Video: Avfall Norge - Bærekraftig biogass - Infografikk - Matproduksjon

Innhold

Valentina D'Efilippo er en prisvinnende informasjonsdesigner og kvinnen bak noen av de beste infografikkene rundt (inkludert de som er avbildet ovenfor). Men infografikk har eksplodert i popularitet de siste årene - du kan se dem overalt. Så hva trenger du å gjøre for å gjøre en som virkelig skiller seg ut?

Vi tok D'Efilippo etter hennes infografikk-masterclass på D&AD Festival 2018 for å finne ut de beste tipsene for å bygge en datavisualisering fra bunnen av (inkludert tipsene for de beste infografiske verktøyene) og hvordan du kan heve designet fra godt til flott.

01. Velg et uventet emne

Det er klart at infografikken din trenger et emne. Men ikke la deg lure til å tro at infografikk bare er for emner med mange åpenbare fakta og tall - en infografikk kan utforske omtrent hva som helst, sier D'Efilippo. Et godt emne er alt som er relevant for publikum, det være seg politisk, sosialt, økonomisk eller kulturelt.


"Det som er bra med data er at det faktisk finnes overalt," sier hun. “Data er overalt rundt oss; hva vi gjør, hva vi spiser, hva vi liker, hva vi deler. " Det er bare det at det ikke ofte kommer i et format som er klart til å bli visualisert.

Et eksempel er D'Efilippos OddityViz-prosjekt, som visualiserte David Bowies Space Oddity, og vant en Information is Beautiful-pris. . "Bowie-prosjektet startet med:" Hvis du faktisk kunne se denne sangen, hvis du kunne fange kompleksiteten i musikken, bildene, så vel som den emosjonelle responsen, hva ville vi se? "" Forklarer hun.

02. Ta med en ekspert

Det neste trinnet er å ta dataene og begrense dem til det du skal vise. D'Efilippo beskriver denne prosessen som "veldig vilkårlig og redaksjonell", og anbefaler å hente inn en ekspert på dette emnet.

Å konsultere noen som har full forståelse for kompleksiteten i emnet, kan hjelpe deg når du tar beslutninger om hvordan det blir best representert. Som designer er det ikke ditt område - og det er ok, sier hun. Stor datavisualisering er et samarbeid mellom forskjellige disipliner.


Så for hennes Bowie-hyllest snakket D'Efilippo med en musikolog. For sin bok The Infographic History of the World hentet hun inn en datajournalist.

Når du har spesialisten din i rommet, kan du stille så mange spørsmål som mulig for å prøve å få et fullstendig bilde av emnet.

03. Form dataene

Når det gjelder å gjøre data om til en visualisering, har D'Efilippo tre hovedhensyn:

  • Publikum: Hvem snakker jeg med?
  • Hensikt: Hva prøver jeg å si?
  • Kanal: Hvordan vil folk samhandle med denne visualiseringen (sosiale medier, utskrift og så videre)?

"Når jeg har et klart svar på disse spørsmålene, føler jeg at jeg har de rette rammene for å bestemme hvordan jeg skal visualisere det," forklarer hun.

Det neste trinnet i prosessen innebærer å leke med dataene og analysere dem for å få en følelse av mønstrene, variablene, dimensjonene, outliers og så videre.

“Jeg må ha hodet rundt det og få et bilde av det jeg ser. Fordi jeg ikke er dataekspert, er den eneste måten jeg kan se dette på å visualisere dem, ”legger hun til.


D'Efilippo anbefaler å få dataene inn i Excel og plotte noen grunnleggende grafer, slik at du kan begynne å se hvor de interessante delene er og hvilke former dataene kan ha.

04. Gjør det relevant

Selv om motivet kan være hva som helst, er det som er viktigst å finne historien du vil fortelle, og gjøre dataene - i uansett format det kommer, og hvor komplisert de enn er - til noe som er relevant for mennesker. “Hvordan kan vi bygge bro over gapet mellom kompleksiteten og noe som kan gi gjenklang hos publikum? Hvordan kan vi lage en snarvei? "

D'Efilippos Invisible Cities-prosjekt fokuserer på ideen om bærekraft i byene. I stedet for å trykke designet med blekk, graverte hun det med laser. Byene tar form uten at det trenger å legges til et annet materiale til prosessen - selve papiret blir det skulpturelle mediet. Prosessen legger til en annen forbindelse til emnet og forsterker ideen om bærekraft.

"Vanligvis føler jeg at det mangler humanisering i måten vi representerer dataene på," funderer D'Efilippo. "Vi mangler muligheter til å kommunisere veldig interessante historier fordi vi ikke gjør dem tilgjengelige."

05. Vær nøyaktig

Det burde si seg selv, men det er ingen bøyning av sannheten for å passe din historie eller design her: infografikken din bør være helt nøyaktig og saklig. "Hver gang vi representerer data, må vi sørge for at vi bruker kilder som allerede gir et sannferdig referansepunkt, og som er så nøyaktige som mulig," advarer D'Efilippo. Forsikre deg om at skalaene dine er korrekte og at dataene dine er plottet riktig.

06. Ikke skjul historien

For noen år siden handlet datavisualisering om mange komplekse dashbord, filtre, knapper og måter å samhandle med dataene på, men vi beveger oss vekk fra dette nå, sier D'Efilippo. Spesielt innen datajournalistikk har det skjedd et skifte til design som gjør det mulig for brukere å utforske dataene, men samtidig forklare prosessen - noen ganger i form av gjennomganger som leder seeren gjennom kompleksiteten i et diagram.

Det er et kjærkomment skifte for D'Efilippo. "For faktisk, [når de presenteres med komplekse, interaktive data], klikker de fleste ikke," forklarer hun. "Du er nedsenket av all denne synlige informasjonen, og det ber mye om å be publikum om å samhandle med stykket ditt. Jo mer du kan levere ved å veilede brukeren, jo bedre."

07. Bruk visuell historiefortelling

Med datavisualisering har du en rekke elementer du kan fortelle historien om. "Fordi historiene vi visualiserer er så komplekse, ville det være ganske reduktivt å visualisere dem alle gjennom søylediagrammer," sier D'Efilippo. "Da mister du snarveien, eller den empatiske broen inn i historien."

Så vurder alle elementene du kan bruke til å visualisere dataene på en måte som bærer mer av betydningen av emnet - ikonografi, bilder, farger og så videre. For D'Efilippos interaktive datavisualisering av krigene i forrige århundre brukte hun valmuemotivet. Stammen starter i året krigen begynte og avsluttet da krigen avsluttet, mens størrelsen på blomsten avslører antall dødsfall, og variasjonen i farge representerer de involverte områdene.

For dette trinnet bruker D'Efilippo hovedsakelig Illustrator, men hvis det er mye interaktivitet, kan hun fordype seg i Adobe XD eller Sketch, og bruke dem til å bygge en brukerstrøm.

08. Lag noe minneverdig

"Spesielt i mitt personlige arbeid legger jeg virkelig vekt på opplevelsen," sier D'Efilippo. Vi har en tendens til å fokusere på å behandle tallene og analysere dem for å danne en historie, og deretter gjengi historien, men for D'Efilippo er det en tredje del: sensing.

Hun tar sikte på å lage infografikk som seerne vil se på og få en sann forståelse av emnet. ”Som‘ Å, nå skjønner jeg det! ’ Som en lyspære, ”smiler hun. "Jeg har ikke bare sett et diagram, jeg forsto faktisk historien."

Våre Publikasjoner
De beste smarttelefonene i 2021
Oppdage

De beste smarttelefonene i 2021

Be te marttelefoner: Topp 5Hopp rett til hver enhet: 01. am ung Galaxy 21 Ultra 02. iPhone 12 Pro Mak 03. iPhone 12 & iPhone 12 Mini 04. am ung Galaxy Note 20 Ultra 05. Google Pixel 5Med å ma...
Fantastisk krittmaleri blir levende i stop-motion
Oppdage

Fantastisk krittmaleri blir levende i stop-motion

Tavler er ikke bare for lærere i di e dager. om vi kan e her, har den pri belønte illu tratøren og kun tneren Lizzie Mary Cullen tatt den til en ny høyde med for denne top-motion-r...
Lag realistisk 3D-hår og pels i 3ds Max og V-Ray
Oppdage

Lag realistisk 3D-hår og pels i 3ds Max og V-Ray

Ikke gå glipp av detVertex 2018, vårt debutarrangement for CG- amfunnet. Fullpakket med in pirerende amtaler fra bran jeek perter om arbeider i pill, VFX og mer, plu karriereråd, work h...