7 av de mest hatte redesignene gjennom tidene

Forfatter: John Stephens
Opprettelsesdato: 21 Januar 2021
Oppdater Dato: 3 Kan 2024
Anonim
Bangkok Nightlife | What’s The real Picture #livelovethailand
Video: Bangkok Nightlife | What’s The real Picture #livelovethailand

Innhold

Omdesign kan være en farlig virksomhet. Enten du har å gjøre med en kjent logo, et populært nettsted eller en kjent karakter, hvis du roter med DNA i et design som folk kjenner og elsker, risikerer du en tilbakeslag - desto mer så disse dager da folk kan ta rett på internett for å kunngjøre misnøyen.

Mye av tiden handler det bare om at folk frykter forandring, og selv om du gir en sliten merkevare en sårt tiltrengt oppdatering, vil det fortsatt være folk som hater det nye utseendet. Noen ganger vil du imidlertid se et selskap som introduserer en forbløffende og uønsket ny logo eller rebranding som tegner en strøm av velfortjent ire (eller i det minste virker det velfortjent på den tiden). Her er altså syv av de mest raseriinduserende redesignene de siste årene; ta en chill-pille før du leser videre, eller les vår guide til logo-design for å se hvordan du kan unngå å irritere publikum.

  • 5 redesign av logo som fikk det riktig

01. Twitter


La oss starte med det store redesignet som fremdeles vekker mye raseri. En stor redesign av en populær app eller et nettsted vil alltid føre til foruroligelse, men Twitters nylige utrulling av det nye nettstedet har opprørt brukere i massene. Og det er ikke vanskelig å se hvorfor; den har ført alt du hater om appversjonen - for eksempel gjentatte ganger å prøve å vise deg de beste tweetsene i stedet for en kronologisk liste, et uønsket alternativ for bokmerker og en forvirret layout - til skrivebordet.

Fra Twitters synspunkt er det fornuftig, siden plattformen nå er en progressiv webapp som fungerer på tvers av alt, noe som betyr at den ikke trenger å opprettholde en bunke med forskjellige versjoner. For resten av oss er det fortsatt vondt å bruke; vi venter på at Stockholms syndrom skal sparke inn.

02. Gap

Gaps katastrofale 2010 escapade med logo er et lærebokeksempel på hvordan man ikke skal gjøre et redesign. Ditching av den 24 år gamle logoen - et behersket arbeid av høy og edru seriftekst mot en rolig marineblå bakgrunn - og erstattet den med en kombinasjon av Helvetica og en gradient, vil i ettertid aldri gå bra med kundene. . Det skilte seg ut for mye, og ingen kjøper klær fra Gap fordi de vil skille seg ut. Etter en tidevannsbølge av klager ble den nye logoen trukket tilbake innen en uke.


Ser vi på det ni år senere, virker det imidlertid ikke så ille; det er så mange minimale logoer rundt i disse dager at det er vanskelig å mønstre noen reell forakt akkurat nå for Gaps innsats. Kanskje det var for forut for sin tid?

03. Airbnb

I motsetning til Gaps ulykkelige logoeventyr, la oss se på Airbnbs overskriftsmessige redesign fra 2014. Som med Gap, trakk Airbnbs Bélo-logo ingen slutt på kritikk da den ble introdusert; et stykke med høyt konsept av DesignStudio, det ble beskrevet som "et uttrykk for hva det virkelig betyr å høre hjemme hvor som helst", og var ment å vekke tanker om en klem, et kart og et hjerte.

Alle andre syntes imidlertid det lignet mer på kvinnelige kjønnsorganer, og ikke bare det, det hadde en slående likhet med forskjellige andre gamle logoer. Med en enkel form, skjønt, må det likevel være likheter med et hvilket som helst antall andre design; det har vært mange tilfeller gjennom årene med at et selskap har antatt en minimal form for en logo som har blitt brukt andre steder før. Mens Airbnb måtte tåle en innledende mengde kritikk og hån, holdt den seg i motsetning til Gap, og nå har logoen slått seg pent inn.


04. BP

BPs kontroversielle rebranding fra 2000, ledet av Landor Associates, klarte å fremkalle opprør på to fronter. Overskuddsfaktoren var den stratosfæriske kostnaden: £ 4,6 millioner for logoen, og den totale kostnaden på nytt om 136 millioner £. Det er mye penger, men når du setter det i perspektiv og en faktor i virksomheten med å rulle ut merkevaren over et globalt selskap, er det ikke helt så iøynefallende.

Den virkelige misfire er imidlertid selve logoen i solsikke-stil. Designet for å fremme BPs investering i alternativ energi, ble den den gang planlagt som et forsøk på å 'greenwash' BPs miljøvennlige rykte. I dag, med klimaendringer et større problem enn noensinne, og BP fortsatt investerte tungt i fossilbrenselvirksomheten, føles det uheldig og til og med fornærmende.

05. American Airlines

Hva gjør du hvis du har en firmalogo som uten tvil er en klassiker, laget av et av de største navnene innen design noensinne? Åpenbart vil du holde fast i det; det vil si, med mindre du er American Airlines.

I 2013 ble den kvitt sin dristige og ikoniske logo, designet av Massimo Vignelli, og erstattet den med en blid diagonal innsats fra FutureBrand. Den gamle logoen var et vakkert og symmetrisk stykke med en stilisert kryssvinget ørn mellom tvillingene A; den nye er mer som en avmagret halefinne prydet med et minimalistisk nebb.

Ingen likte det, og til og med Vignelli selv følte behovet for å veie inn: "Det har ingen følelse av varighet," sa han til Bloomberg BusinessWeek. "Det var ikke behov for å bytte. Hvert annet flyselskap har endret logoen mange ganger, og hver gang var verre enn den forrige."

06. Leeds United

En viktig ting å huske på når du nærmer deg et stort redesign er lojaliteten til merkevarens publikum. Hvis du har mange engasjerte følgere som har vært med deg lenge, er det sannsynlig at de ikke kommer til å reagere bra på en enorm forandring. Og de kommer ikke mye mer engasjerte enn fotballfans.

Så du må lure på hva Leeds United tenkte da de stolt kunngjorde et nytt klubbvåpen i 2018. Oppfattet som en måte å feire klubbens fans på, og Leeds United sa, produktet av seks måneders forskning og en konsultasjon på 10.000, crest portretterte 'Leeds Salute', en gest brukt av fans på kampdager. Og til tross for at det hele dreide seg om dem, var ikke fansen fornøyd, med en begjæring om å kvitte seg med det raskt å tiltrekke seg over 10.000 underskrifter. Resultatet? 2018-toppen er allerede erstattet av en mer tradisjonell design.

07. Sonic the Hedgehog

La oss avslutte denne infamysamlingen med nok en stor designhorror fra i år. Sonic the Hedgehog er en av de mest umiddelbart identifiserbare karakterene i videospill, og mens utseendet hans har blitt tweaked flere ganger i løpet av årene, kunne ingenting forberede folk på det som dukket opp i traileren for den kommende live-action Sonic-filmen.

Borte var den elskelige tegneseriefiguren, erstattet av en CG-uhyrlighet rett ut av den uhyggelige dalen, en marerittinduserende kimære komplett med menneskelige tenner. Motgangen var rask og brutal, og Paramount's svar var passende raskt; innen få timer etter at traileren ble utgitt, var filmens regissør på Twitter og lovet å gå tilbake til tegnebrettet og starte på nytt.

Populær
Er Lego Movie den smarteste CG-funksjonen som noen gang er laget?
Lese

Er Lego Movie den smarteste CG-funksjonen som noen gang er laget?

Det er ann ynligvi rettferdig å i at leketøy-filmer har fortjent hver mur tein om ka te på dem. Det var derfor ingen forventet mye av en film ba ert på den enormt populære - m...
7 organisasjoner som designstudenter trenger å vite
Lese

7 organisasjoner som designstudenter trenger å vite

Hvi du planlegger en karriere om arbeider hjemmefra om frilan de igner, er det viktig å være godt forberedt og organi ert. Men du tuderer, i tillegg til å bygge opp et prekkende kreativ...
Pokémon overtar verden i denne søte zinen
Lese

Pokémon overtar verden i denne søte zinen

Tilbake på 1990-tallet kapte Nintendo- pillet Pokémon det om ble av de be te moderne tegne eriene om dukket opp på kjermene våre. Nå har Baltimore-ba erte illu tratør Mat...