Bransjeinnsikt: Britiske designklassikere

Forfatter: John Stephens
Opprettelsesdato: 27 Januar 2021
Oppdater Dato: 19 Kan 2024
Anonim
Bransjeinnsikt: Britiske designklassikere - Kreativ
Bransjeinnsikt: Britiske designklassikere - Kreativ

Innhold

Den årlige feiringen blir spesielt markert tirsdag 5. juni, sammenfallende med dronningens bursdag, noe som betyr at alle de heldige briterne får en ekstra fridag på jobben for å være med på festlighetene!

Men det handler ikke bare om å holde en stor fest. Diamond Jubilee har også gitt store muligheter for designverdenen, og har gitt kunstnerne muligheten til å lage alt fra logoer, kroner, medaljer og motedesign for den spesielle anledningen.

London Underground Map

Sier Paul Boag

"Det er så mange britiske designklassikere å velge mellom at valget er nesten umulig. Fra den klassiske røde telefonboksen til den originale mini eller vår fantastiske veiskiltning som har blitt kopiert over hele verden, har vi en utrolig stamtavle når det gjelder design .


"Men hvis jeg bare måtte velge en, ville jeg gå til det ikoniske underjordiske kartet i London. Dette suverene tidlige eksemplet på infografikk har stått tidstesten og gjør det fortsatt mulig for alle å navigere i et komplekst og abstrakt system."

Paul er grunnleggeren av det britiske webdesignbyrået Headscape

Andy Thomas sier

"Edward Johnstons skrifttype og grafiske system for London Underground og det ikoniske kartet designet av Harry Beck. Ingen transportsystemer i verden har noe så umiddelbart gjenkjennelig og ikonisk, til tross for dets mangler."

Andy Thomas er kreativ direktør ved London-kontoret til det globale digitale byrået HUGE

Claudio Guglieri sier


"England er opprinnelsen til mange kjente og symbolske design. Min favoritt blant dem alle er Underground Map opprettet av Harry Beck i 1931. Det er den første forenklede utformingen av et jernbanesystemkart, og det er nylig blitt kopiert i underjordiske kart rundt verden.

"Kartet var basert på troen på at T-banepassasjerer er mer interessert i hvordan de skal komme seg fra en stasjon til en annen i stedet for den geografiske plasseringen av disse stasjonene.

"Alle versjonene før dette kartet prøvde å matche T-banesystemet sammen med de virkelige stedene for stasjonene som kom til et punkt der det var vanskelig å vise kartet i reell skala, da noen stasjoner var for nær hverandre og andre andre var For langt.

"Hvorfor liker jeg det? Begrunnelsen bak dette kartet er så sterk at det bare føles riktig. Det er et av de begrepene som er så tydelige at du ikke trenger å forklare det. Det tjener det rette formålet og det gjør det bare Ikke sant."

Claudio er seniordesigner i det globale digitale byrået Fantasy Interactive


Mini

Sier Simon Jobling

"For meg er den originale Mini et klassisk britisk design.

"Det underoppgitte utseendet med karakterutslag innkapsler perfekt alt som er britisk. Det bærer ingen spesiell status rundt seg - produktet er tilgjengelig for all demografi - men det holder likevel fortsatt at autoriteten er en søyle i samfunnet. - spesielt i den tradisjonelle røde kroppen med Union Jack-taket i denne Diamond Jubilee-helgen. "

Simon Jobling er en webdesigner og utvikler basert i Storbritannia.

Den rullende broen

Sier Brendan Dawes

"Jeg elsker dette fordi det er vakkert på så mange nivåer. Som en bro fungerer den veldig bra, men den eksisterer også som en skjønnhet når den er rullet opp og ikke er i bruk, og også når den overgår fra sammenrullet form til utilitaristisk bro . Det viser skjønnheten og viktigheten av tingene imellom, og det får meg og alle andre som ser det til å smile. "

Brendan Dawes er en britisk basert, MoMA utstilt kunstner, designer, forfatter og produsent.

Hengebroen Clifton

Sier James Hilton

"Japanerne har et ordtak, 'gjør det stort nok, og alt er kult.' Isambard Kingdom Brunel kunne ikke vært mer enig.

Mastermind of the Great Western Railway og Storbritannia, han var også mannen bak en av mine favorittstykker av britisk design; hengebroen Clifton. Broen spenner over Avon-juvet for å gifte seg med Bristol og Somerset, og har rullemonterte saler på hvert tårn, slik at de tre uavhengige smijernkjedene har tilstrekkelig liten bevegelse til å absorbere kraften av passerende laster. (Fysikk gir meg hornet #justsayin).

Dessverre døde Brunel før broen hans sto ferdig. Enda mer skuffende, broen ble aldri utsmykket med de to ornamentale sfinksene han opprinnelig ønsket. Synd, da det er en universell sannhet at sfinkser er kule. Og de ville være massive. Massive sfinkser. Skitten.

James Hilton er medstifter og kreativ sjef for kreative byrå AKQA

IPod fra 2001

Sier Mark Verhaagen

"Jonathan Ives iPod-design for Apple på grunn av sin enkelhet og følelsesmessige appell.

"Det er også et av produktene som hjalp Apple til å bli det vanlige merkevaren det er i dag."

Mark Verhaagen er frilans illustratør og animatør.

Wipeout Grafisk Design

Sier Gavin Strange

"Jeg tror favorittstykket mitt med britisk design faktisk måtte være det grafiske designet som ble omtalt i Playstation-spillet Wipeout, som alle ble skapt av The Designers Republic.

"Det var første gang jeg hadde sett virkelig fantastisk grafisk design i et videospill, og det tilføyde bare hele følelsen av spillet. Utrolig å se et britisk studio skape et futuristisk japansk-inspirert utseende for en racersimulator, det kom i en tid der vektorgrafikk var veldig i moten og fikk meg til å tenke tilbake på 90-tallet og være besatt av å gjøre annet enn å spille Playstation! "

Gavin er seniordesigner for den digitale avdelingen for Aardman Animations om dagen og om natten går under aliaset til JamFactory

Oz Magazine

Sier Jonathan Kenyon

"Min britiske designklassiker kommer fra Australia, ved hjelp av psykedelisk 60-tallet San Francisco, og til slutt lander i London. Selv dronningen må innrømme at definisjonen av" britisk "har utviklet seg massivt de siste tre hundre årene hun har vært på trone. Det er nå en porøs betegnelse som tar innflytelse fra mange forskjellige land og kulturer, spesielt innen Commonwealth. Martin Sharps arbeid passer dermed absolutt til regningen.

"Han sto bak noen av de mest ikoniske omslagsdesignene for London-utgaven av magasinet Oz (i tillegg til å være en av de første redaktørene av den originale australske versjonen). Arbeidet hans er preget av bruk av overdådige trykkteknikker, collage- fusjon av innhold med åpenbar ignorering av opphavsretten og en smittsom følelse av ond glede. Det er så mye fantastisk, banebrytende arbeid å velge mellom, men hvis jeg skulle velge et omslag, så har det vært Magic Theatre-utgaven av november 1968.

"Selvfølgelig er det også en veldig britisk ting at bladet først skapte stor skandale i landet før det senere ble æret som en banebrytende publikasjon. Britene elsker litt opprør!"

Jonathan Kenyon er kreativ leder og medstifter av det prisbelønte designstudioet Vault 49

Hold deg rolig og fortsett

Sier Shane Mielke

"Hvis jeg måtte velge ett ikonisk britisk design, ville jeg velge 'Keep Calm and Carry On' -plakaten fra andre verdenskrig.

"Den ikoniske kongekronen, sterk typografi og rød farge er kraftige visuelle elementer som umiddelbart inspirerer visjoner om britisk kultur.

"I tillegg inspirerer selve plakatens budskap et mentalt bilde av den sagnomsuste, tørre britiske personligheten der folk tappert og rolig brygger te mens bomber falt utenfor.

"Noen få andre ikoniske britiske design som kom til hjernen var Mini, London-bussene, James Bond-dingsene og de dekorative luer og derbyhatter som menn og kvinner hadde på seg."

Shane Mielke er kreativ direktør i det digitale byrået 2Advanced.

Så det er deisgnerne våre synes. Er du enig? Hva er din britiske designklassiker? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor ...

Anbefalt
Du vil ikke tro at disse graffiti-modellene er ekte
Les Mer

Du vil ikke tro at disse graffiti-modellene er ekte

Vi har ett noen utrolige ek empler på gatekun t - fra in talla joner til graffiti, vi mangler aldri gateba ert in pira jon. Imidlertid har vi aldri, noen inne ett noe om dette pro jektet fra kun ...
Den typen klient du aldri vil jobbe med
Les Mer

Den typen klient du aldri vil jobbe med

"En dag ringte meg en ny klient om jeg aldri hadde møtt per onlig, umiddelbart etter at jeg endte et før te utka t. For kontek t er jeg ikke i IT, derav en del av min forvirring, og kli...
Må vi virkelig bygge dette?
Les Mer

Må vi virkelig bygge dette?

En fi kehandler etter et nytt kilt utenfor butikken in. På kiltet tår det: ‘Fer k fi k om elge her’. En kunde kommer opp til fi kehandleren og forteller ham at han nye kilt er bortka tet pen...