Haraldur Thorleifsson om å være en nomadisk designer

Forfatter: Lewis Jackson
Opprettelsesdato: 6 Kan 2021
Oppdater Dato: 19 Juni 2024
Anonim
Haraldur Thorleifsson om å være en nomadisk designer - Kreativ
Haraldur Thorleifsson om å være en nomadisk designer - Kreativ

Innhold

Til tross for at han dablet med alt fra filosofi til økonomi og konstruksjonsteknikk i sine yngre år, har design vært den konstante i Haraldur Thorleifsson - alias Halli’s - liv. Og når han først hadde bestemt seg for en karriere som presset piksler, var det ingenting halvhjertet med hans innsats.

Så langt har han samlet opp en klientliste som inkluderer Google, The Economist, YouTube og Microsoft, opprettet sitt eget fullservicebyrå - Ueno - og plukket opp Webbys, Awwwards og FWAs - for ikke å nevne en nettopris for sin fremragende porteføljeside. . Vi pratet med den nomadiske designeren for å finne ut hvordan han kom i gang, nøkkelen til et flott personlig nettsted og hvordan det var å jobbe med nissen.

Hallo! Hvorfor presenterer du ikke deg selv og arbeidet ditt?

Hei der! Jeg heter Halli, jeg er kreativ leder og designer av ting som vises på skjermen. Jeg er grunnlegger og rektor av Ueno, et fullservicebyrå. Jeg er opprinnelig fra Island, men de siste årene har jeg jobbet hovedsakelig for internasjonale kunder. Våre nåværende kunder hos Ueno inkluderer flotte selskaper som Google, Fitbit, Reuters, Medium og Dropbox.


Når ble du først interessert i design?

Jeg begynte å designe etter at jeg tok et IT-kurs som en del av studiene i økonomi ved det lokale universitetet. Jeg gikk raskt over til Flash, hvor jeg bodde i noen år, og så kom jeg tilbake for å designe. Jeg har egentlig bare designet piksler. Jeg kan ikke tegne mye på et papir, og trykkdesign har aldri interessert meg - det er altfor mye fysiske ting i verden.

Hva har karrieren din vært?

I lang tid hadde jeg et på-og-igjen-forhold til design. Jeg brukte design for å forsørge meg selv gjennom universitetet, fullførte en BA i filosofi, en BS i finans og deretter gikk jeg videre til en MS-grad i økonomi. Rundt den tiden jeg lette etter emner til min avhandling i økonomi, skjønte jeg at jeg ikke ønsket å bli økonom, så jeg la det på vent og begynte å designe igjen. På et eller annet tidspunkt har jeg studert konstruksjonsteknikk, utviklingsstudier for den tredje verden og sangskriving. Jeg antar at du kan si at jeg har vært overalt, men de siste fem til syv årene har det meste av mitt profesjonelle arbeid vært på en eller annen måte relatert til design.


I 2007 flyttet jeg til New York for å jobbe for Cuban Council, som var et lite digitalt byrå med noen veldig store kunder. Jeg bodde der i omtrent et år før jeg flyttet tilbake til San Francisco for å fokusere på frilanskarrieren. Jeg jobbet mye med Upperquad, et SF-basert byrå, og startet så sent i fjor mitt eget digitale byrå, Ueno, basert på Island.

Hva fikk deg til å starte ditt eget byrå? Kasta det opp noen uventede utfordringer?

Jeg hadde jobbet alene i omtrent syv år, og prosjektene ble større og mer kompliserte. Jeg hadde alltid samarbeidspartnere som jeg ville ta med på prosjekter etter behov, så på en måte hadde jeg allerede et byrå. Men jeg skjønte at jeg traff et tak i skala, og jeg hadde også problemer med å forklare potensielle kunder at de ikke bare fikk meg, det var et fullstendig digitalt tilbud. Så jeg samlet noen av mine samarbeidspartnere, fant noen nye mennesker og førte det hele til en enkelt enhet. Jeg tror utfordringene er der, men ingen som jeg ikke forventet. For å være ærlig forventet jeg at det skulle være vanskeligere enn det har vist seg å være. Men det er tidlige dager ennå, kom tilbake om noen måneder!


Du har jobbet med et stort antall toppteknologiske selskaper. Hvordan går du fram for å lande så store kunder?

De første trinnene er alltid de vanskeligste, men når du har en god track record og noen solide prosjekter under beltet, kan du bruke dem som bevis på din evne. Vi får mye arbeid henvist til oss, så det hjelper å ha gode relasjoner med klienter - mine tips vil være å levere i tide, være hyggelig og hjelpe dem å nå sine mål. Jeg får også mange prosjektforespørsler via min personlige nettside og Dribbble-konto. Siden min har blitt omtalt her og der, og jeg har klart å bygge opp et stort Dribbble-tilhenger, noe som hjelper.

Igjen, med en slik liste over klienter, hvordan holder du deg kreativ frisk? Føler du deg noen gang utbrent?

Noen ganger jobber jeg for mye, og det fører nesten alltid til utbrenthet. Jeg tror 40-timers arbeidsuken er der av en grunn. Du må tilbringe tid med familie og venner. Reise, høre på musikk, møte nye mennesker. Ta deg i utgangspunktet tid til å nyte livet før det er over.

Hvilket råd vil du gi en seniordesigner som ønsker å ta steget opp og bli kreativ leder?

Kjenn dine sterke og svake sider. Bygg ditt eget team og kjenn styrker og svakheter også. Stol på menneskene du jobber med, gi dem så mye kreativ frihet som mulig, men vet når du skal dytte dem på rett spor. Ha en visjon for prosjektet og vær forberedt på å kjempe for det. Innse at klienten har forretningsmål som ikke nødvendigvis passer til din opprinnelige kreative visjon. Tilpasse. Innse at du sannsynligvis lever i en designer-utviklerboble, så du vil kanskje utvide vennekretsen din.

Du vant den beste online porteføljen i årets nettopriser. Gratulerer! Hva er hemmeligheten bak en god porteføljeside?

Takk! Å ha gode prosjekter å vise frem er åpenbart et pluss. Jeg prøver å bygge en historie rundt prosjektene, tegne interessante eiendeler og konsepter, gi et lite innblikk i hva som skjedde bak kulissene og vise litt av karakteren min. Jeg hadde også ganske mye hjelp fra min gode venn James Dickie, som gjorde all koding og hadde noen gode ideer og innsikt.

Google Santa Tracker-nettstedet var en stor hit. Hvordan ble prosjektet til?

Google Maps-teamet kom til Upperquad høsten 2012 og spurte om teamet hadde noen gode ferieideer. Kjernetanken til Santa Tracker - et nettsted der barna kunne følge nissen mens han reiste verden rundt og delte ut gaver - var allerede der. Men vi skjønte raskt at vi trengte en slags plattform for å bygge spenning før den 24., så vi kom på ideen om Santa's Village. I 2012 hadde Santa's Village noen få spill og scener, men i 2013 gikk vi helt ut, skapte 24 unike opplevelser og gjorde hele landsbyen til en adventskalender.

Og - uten å bruke ordet 'magi' - hvordan fungerer nettstedet?

For meg er magi ganske mye det rette ordet. Jeg koder ikke selv, så jeg kan egentlig ikke gå inn på detaljene i det, men vi hadde en så utrolig gruppe utviklere, og de klarte ganske mye å trekke frem alle de vanvittige ideene vi kastet mot dem. På slutten klarte de til og med å gjøre hele nettstedet (spill og alt) fullt responsivt, noe jeg synes er virkelig bemerkelsesverdig.

Santa-prosjektgruppen ble distribuert over hele kloden. Hvilke utfordringer ga dette?

Det meste av arbeidet jeg har gjort de siste sju årene har blitt gjort utenfor stedet, så på dette tidspunktet er jeg ganske vant til det. For meg betyr det å bruke mye tid på Google Hangouts, og jeg har kommet ganske flink til å beregne hvilken tid det er i forskjellige deler av verden. Da vi gjorde det første nisseprosjektet, var jeg i Tokyo, og jeg bestemte meg for at jeg ikke la geografi komme i veien når jeg hentet talentet. Så jeg begynte å bygge det beste teamet jeg kunne finne. Mot slutten hadde vi en hovedillustrator i New Zealand og nøkkelpersoner i Sydney, Chicago, Reykjavik, London, Stockholm og en haug med andre steder. Det var noen tidlige morgener og sene kvelder, men til slutt ordnet alt.

Hva er den største leksjonen du har lært om å jobbe med et team spredt over hele verden?

Jeg bruker omtrent halvparten av dagen på Google Hangouts. Det er sannsynligvis den ene programvaren jeg egentlig ikke kunne jobbet uten. Det er enkelt og enkelt å sette opp for nye mennesker, men drapsmannfunksjonen for meg er den fokuserte skjermdelingen. Jeg har også prøvd å bruke prosjektledelsesverktøy som Basecamp, men jeg går alltid tilbake til gammel gammel e-post. Det er vanskelig å slå enkelheten og fleksibiliteten!

Ser du på nettet, hvis arbeid imponerer deg mest for øyeblikket?

På byråssiden tror jeg Hello Monday er på toppen av spillet. B-Reel, Fi, Odopod (nå Nurun) produserer vanligvis også stort arbeid. Jeg liker alltid arbeidet til folk som Claudio Guglieri, Anthony Goodwin og Brijan Powell, og jeg har faktisk vært heldig nok til å jobbe med dem alle på forskjellige prosjekter.

Hva er hemmeligheten med å dyrke det beste skjegget?

Ikke barber deg.

Ord: Martin Cooper

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i nettmagasinutgave 257.

Fascinerende Artikler
Rask spørsmål: Juan Miguel Marin
Lese

Rask spørsmål: Juan Miguel Marin

Computer Art : Fortell litt om deg elv ... Juan Miguel Marin: Jeg er kun tner - det ville være det korte varet. Mu ikk, kun t og de ign er min tør te liden kap, i den rekkefølgen, og he...
The Foundry gjør Nuke tilgjengelig gratis
Lese

The Foundry gjør Nuke tilgjengelig gratis

Etter Renderman, Unreal Engine og andre, har The Foundry lan ert en grati ikke-kommer iell ver jon av Nuke.Dette betyr at tudenter og indiefilm kapere om ennå ikke har fått penger til pro je...
Lag en fleksibel karusellkomponent
Lese

Lag en fleksibel karusellkomponent

Vue.j har kommet i prang nylig og har blitt det jette me t forked-pro jektet hittil på Github i krivende tund, elv foran Facebook egen ReactJ . Det er trygt å i at det ra kt blir en bær...