De 20 plakatene til FIFA World Cup

Forfatter: Monica Porter
Opprettelsesdato: 13 Mars 2021
Oppdater Dato: 17 Kan 2024
Anonim
All World Cup TV Opening 1966-2022 (HD)
Video: All World Cup TV Opening 1966-2022 (HD)

Innhold

FIFA-verdensmesterskapet er i ferd med å starte, og som med hver av de forrige 20 turneringene, har Brasil 2014 sin egen plakat. Tradisjonen med å ha en offisiell plakat for hver verdensmesterskapsturnering strekker seg tilbake til den aller første, som ble arrangert i Uruguay i 1930.

Den første logoen kom først med Brasil i 1950, og den første maskoten var Englands Willie the Lion i 1966. Vi går tilbake gjennom tidene for å se på menneskene som laget plakatene og hvorfor de forblir så fascinerende. Mange ble med vilje skapt for å være kunstverk så vel som kommunikasjonsmetoder. Noen er strålende. Andre er rare. Og en eller to er forbundet med århundrets mer tvilsomme karakterer ...

1930: Uruguay

Arrangørene av det første verdensmesterskapet hadde framsyning til å bestille en plakat, og designeren fremhevet sin fremste status ved å bruke mye rødt. Med nydelig stilisert grafikk av en keeper som lagrer og fantastisk tilpasset tekst, målte den 785x380mm. Originale utskrifter av denne plakaten selges for opptil £ 20.000, ifølge Christie’s.


1934: Italia

Hvis dette flotte Art Deco-plakatmaleriet minner deg om totalitær propaganda, vil det ikke overraske deg å høre at det ble malt av Gino Boccasile, en stor forkjemper for Mussolinis Art Italia-bevegelse. Utvilsomt talentfull, laget han dessverre rasistiske og antisemittiske plakater under andre verdenskrig, og jobbet for fascistene og de tyske nazistene.

1938: Frankrike

Denne plakaten ble laget av Henri Desmé, en lite kjent designer fra 20- og 30-tallet. Han brukte en sjablongteknikk i en art deco-stil som ligner på propaganda- og reklameplakater fra tiden, og slo seg ned på en komposisjon som ikke er ulik hans egen logo, som vises øverst til venstre. Originalen var enorm på 1575x1190mm.


1950: Brasil

Verdenscupen gikk i pauser takket være at tyskerne ble tatt i offside i Polen i 1939, men ble gjenopplivet i 1950 i Brasil. Internasjonalismens etterkrigsånd er representert i den usannsynlige flerflaggede sokken, og den sterke typen slår tilbake til 1934-plakaten et snev, selv om den hadde lagt på seg litt opp gjennom årene.

1954: Sveits

Tilbake på europeisk jord, leverer ikke denne plakaten alt du forventer av sveitsisk design. Det er kunstnerisk, med interessant skyggelegging i keeperens ansikt, og ham avbildet med både uvanlig antrekk og uttrykk. Turneringen markerte FIFAs 50-årsjubileum med hovedkvarter i Zürich, og det var den første TV-sendte verdensmesterskapet.


1958: Sverige

Alfred Hitchcocks Vertigo, med sin ikoniske plakat, kom ut samme år, og med en silhuettfigur som står i skyggen av fotballen sin, tok VM-plakaten stilen til Saul Bass. Banneret består av flaggene til de konkurrerende nasjonene, og teksten 'Fotball, Futbol, ​​Fussball' sier ganske enkelt stikkordet på FIFAs tre offisielle språk.

1962: Chile

Valgt av FIFA under inspeksjonsturen i 1961, ble denne plakaten designet av Gabarino Ponce, hvis arbeid ble valgt fra over 300 bidrag. Legg merke til den fantastiske fargekodingen med Chile, og fotballen i de samme tonene. Ballen er som en måne, eller kanskje til og med en sputnik. Det var den første verdenscupplakaten som brukte plass til å illustrere fotballens internasjonalisme.

1966: England

Et strålende år for England, som var vert for og vant turneringen, 1966 var også den første turneringen som hadde en offisiell maskot, Willie the Lion. Og plakaten er sterkt fokusert på det lodne dyret, som klumper ballen i rad Z. Fin bruk av hvite mellomrom kanskje, men det England fans husker er at ballen krysset linjen, ikke sant?

1970: Mexico

Den doble linjeteksten var kanskje en hyllest til OL-plakaten i Mexico 1968 og dens ikoniske konsentriske linjearbeid. Plakaten er enkel og grafisk, og det er alt det er. Designerne utvidet turneringens offisielle logo og la den på rosa til plakaten, og det viste seg å være et veldig populært design.

1974: Vest-Tyskland

Kunstner Horst Schäfer malte dette ved hjelp av store impresjonistiske klatter for å sidestille fotball med kunst og skjønnhet, selv om motivets lår ser ut til å komme fra livet i stedet for hoften og hodet ser litt fremmed ut. Men så handler ikke god fotball bare om utseende ...

1978: Argentina

En attraktiv plakat med blekkprikkemønsteret og to idrettsutøvere som feirer, i dag er den assosiert med Argentinas militærjunta. I løpet av deres styre forsvant opptil 30 000 mennesker. Det sies at den pointillismepåvirkede plakaten ble opprettet av et byrå kalt Mandatos Internacionales, og mange argentinere mener at skaperne også jobbet med diktaturets propaganda.

1982: Spania

Den katalanske kunstneren Joan Miró malte bildet. Surrealisten hadde en gang bedt om attentat på maleri, og hvis det var kort, gjorde han en god jobb med denne fotballspilleren. Likevel var hans kraftige sorte linjearbeid og bruk av lyse farger ideelle for plakatarbeid, og han var ikke fremmed for det. Et veldig spansk utfall.

1986: Mexico

Annie Leibovitz er den eneste fotografen som noensinne har fått i oppdrag å skyte og designe plakatene til verdenscupen. Hennes hadde ganske bisarr bruk av skygge over eldgamle aztekersteiner, som virkelig satte landets prekolumbiske kulturarv.

1990: Italia

Den kunstneriske tradisjonen i verdenscupplakater fortsatte med utnevnelsen av den friske italienske kunstneren Alberto Burri for å skape dette. De forventet sannsynligvis ikke at han skulle bruke et digitalt langstrakt, foto negativt bilde av Colosseum, og tilførte en fotballbane, bittesmå flagg og fet skrift. Det knytter seg pent til ånden i det gladiatoriske Roma.

1994: USA

New Yorks kunstner Peter Maxs karriere var på topp da han ble valgt for å lage en plakat for 1994-turneringen. Rom var igjen et tema, med den flytende fotballspilleren som satte en ball i bane. Dette, sa kunstneren, skulle representere sportens universelle appell. Året før hadde han malt den offisielle plakaten til Superbowl.

1998: Frankrike

Organisasjonskomiteen i Frankrike 1998 kjørte en plakatdesignkonkurranse, som ble vunnet av Natalie le Gall, en student ved Ecole Supérieure des Beaux-Arts de Montpellier. Et stykke med blandede medier, inkludert klatter med lys farge og fine detaljer som tekstur på banen og skyggeffekter, lanserte henne på den franske illustrasjonsscenen.

2002: Japan / Korea

Fordi turneringen skulle være vert for to nasjoner, oppfordret FIFA en kalligraf fra hver til å samarbeide om å lage plakaten. Byun Choo Suk (Korea) og Hirano Sogen (Japan) brukte to dager på å lage forskjellige fotballrelaterte penselstrøk. De beste ble skannet og satt sammen for denne komposisjonen.

2006: Tyskland

Franz Beckenbauer var på plass for å avdekke denne plakaten, som ble designet av Berlin-byrået WE DO Communication. Den slo fire andre plakater for å vinne den offisielle utmerkelsen i en meningsmåling over hele Tyskland. Med stjerner som danner en ball på nattehimmelen, spiller den på forestillingene om å ønske og drømme.

2010: Sør-Afrika

Plakaten til verdensmesterskapet i Sør-Afrika i 2010 ble designet av Gaby De Abreu (kreativ direktør og grunnlegger av Switch Design Group) som konseptualiserende og typograf, og Paul Dale som illustratør. Den bruker veldig dristig, bokstavelig grafikk av en afrikansk herre som skal heade ballen. Ballen er symbolsk for håp og ambisjon så vel som det ukjente - når du leder en ball, frem til kontaktpunktet og avbøyningen, er det alles spill!

Hodet hans er mer representativt for folket i Afrika, mens nakken og brystet forvandler seg mer inn i det afrikanske kontinentet, som kulminerer i den sørafrikanske kystlinjen - det ultimate målet for verdensmesterskapet og vertslandet på vegne av Afrika.

2014: Brasil

Den offisielle verdenscupplakaten for dette året ble avduket 30. januar 2013 i Rio de Janeiro. Ifølge FIFA skildrer kunstverket Brasilens skjønnhet og mangfold gjennom et fargerikt, følelsesmessig og levende design. Det kreative konseptet i hjertet av plakaten er 'Et helt land i fotballens tjeneste - Brasil og fotball: en delt identitet'. Plakaten ble designet av Karen Haidinger på Crama og fletter Brasils kultur, flora og natur inn i et dynamisk bilde - legg merke til spillerbena som er utfordrende for ballen som avslører et kart over Brasil. Smart, ikke sant?

Ord: Garrick Webster og Rob Carney

Portalens Artikler
Boost D3.js-diagrammer med SVG-graderinger
Lengre

Boost D3.js-diagrammer med SVG-graderinger

Nadieh Bremer vil være kl Generer London i eptember, hvor hun kal demon trere hvordan hun kal ta VG utover bare former, ved hjelp av Java cript, C og D3.j for å gjøre datavi uali eringe...
33 av de beste grafiske designbøkene
Lengre

33 av de beste grafiske designbøkene

Be te grafi ke de ignbøker: Hurtigkoblinger01. Logo og merkevarebøker 02. Typografibøker 03. Hvordan være grafi k de igner 04. De ignteori og hi torie 05. De ignermonografier 06. ...
Bransjeinnsikt: Britiske designklassikere
Lengre

Bransjeinnsikt: Britiske designklassikere

Den årlige feiringen blir pe ielt markert tir dag 5. juni, ammenfallende med dronningen bur dag, noe om betyr at alle de heldige briterne får en ek tra fridag på jobben for å v...