Bygg det perfekte designsystemet: 6 viktige betraktninger

Forfatter: John Stephens
Opprettelsesdato: 1 Januar 2021
Oppdater Dato: 23 Juni 2024
Anonim
Лайфхаки для ремонта квартиры. Полезные советы.#2
Video: Лайфхаки для ремонта квартиры. Полезные советы.#2

Innhold

Designsystemer hjelper store bransjeaktører med å standardisere designprosessen og gjøre den mer forutsigbar. Mange selskaper prøver å ta initiativ til å bygge sitt eget designsystem. Men ganske ofte, til tross for alles beste intensjoner, kan all innsatsen et produktteam legger i å lage et gjennomtenkt designsystem gå rett ned i avløpet.

I løpet av denne artikkelen vil vi definere hva et designsystem er, hva du bør vurdere før du bygger et designsystem og hvordan du best kan introdusere et designsystem i organisasjonen din. For flere gode ressurser, se vår oversikt over verktøy for webdesign.

Hva er et 'designsystem'?

Navnet 'design system' kan skape et feilaktig inntrykk av noe som bare gir verdi for designere. Men i virkeligheten er et designsystem ikke noe som bare gjelder designere; i stedet handler det om hvordan en hel organisasjon bygger produktene sine (hvis det inkluderer et nettsted, trenger du en topp nettstedbygger og strålende webhotell).


Vellykkede designprosesser avhenger vanligvis av at det er et tett tverrfunksjonelt samarbeid mellom alle team involvert i produksjonen av produktet. Og et designsystem handler om å bygge et delt språk som gir teamene muligheten til å samarbeide mer effektivt. Det er et komplett sett med designprinsipper, regler og standarder sammen med verktøysettet (designmønstre, visuelle stiler og et kodebibliotek med gjenbrukbare UI-komponenter) som kreves for å oppnå disse prinsippene, reglene og standardene. Et designsystem gjør det mulig for et produktteam å lage et produkt raskere - uten å måtte ofre kvalitet - ved å gjøre designet gjenbrukbart (sørg for at du har pålitelig skylagring for å lagre eiendelene dine).

Det endelige formålet med å bry seg med å implementere et designsystem er å hjelpe virksomheten med å lære og vokse. Derfor bør et designsystem alltid være basert på målene til en virksomhet. Av samme grunn er ikke alle designsystemene det samme, men likevel deler de fleste designsystemene noen få vanlige elementer:


  • Designprinsipper - verdier som sørger for at designinnsatsen går i riktig retning.
  • Komponenter og mønsterbiblioteker - dette er byggesteinene til et designsystem.
  • Designguider - spesifikke regler for hvordan du designer en bestemt del av
    et produkt. Disse kan inkludere stilretningslinjer (typografi, farger, avstand osv.) Og UX-retningslinjer (stemme og tone, språk, skriveprinsipper osv.).
  • Designpraksis - hjelp til å holde systemet levende og verdifullt for produktteamet.

Viktige hensyn før du implementerer et designsystem

01. Vurder produktets og selskapets modenhet

Før du begynner å bygge et designsystem, trenger du en klar forståelse av hvorfor du trenger et. Mange selskaper introduserer designsystemer for å redusere sin tekniske gjeld og øke hastigheten på produktutviklingsprosessen (ved å bruke mindre tid på kjedelige, monotone aktiviteter). Men ikke alle selskaper har slike problemer fordi selskaper har forskjellige nivåer av modenhet.


Å lage et designsystem fra bunnen av er en tidkrevende aktivitet, og små, raske team trenger sannsynligvis ikke et designsystem fordi det vil redusere dem. En oppstart fra tre til fem personer som fremdeles prøver å finne et produktmarked passer sannsynligvis mye tid på å lage et system. Når ressurser brukes på å bygge et designsystem, blir de ikke brukt på å bygge produktet. Derfor, inntil et selskap er i posisjonen til å ha etablert en klar retning med sitt produkt, risikerer det å produsere mye avfall å investere tid i å lage et designsystem.

02. Lag en visjonserklæring

Et designsystem handler om mennesker - hvordan de jobber sammen for å oppnå et delt mål. Og folk vil vite svarene på følgende spørsmål:

  • Hvor skal vi?
  • Hva vil vi oppnå?
  • Hvorfor ønsker vi å oppnå det?

Dette er grunnleggende spørsmål du må svare på for å bygge en felles visjon. En delt visjon vil være grunnlaget for et designsystem som vil gi teamene en veiledet måte å bygge løsninger på deres produktproblemer.

En visjonserklæring definerer hva teamet, produktet eller selskapet ditt prøver å oppnå, og enda viktigere, hvorfor. Det justerer team rundt et klart sett med delte mål og blir en North Star for hele organisasjonen - det forener mennesker som er involvert i produktutvikling og veileder dem til et felles mål.

Hvis du leter etter en enkel måte å lage en visjonserklæring på, kan du vurdere å beskrive hvordan produktet eller organisasjonen din skal se ut om fem år. Ved å gjøre det, vil du definere en måltilstand, og det vil være mye lettere å lage en strategi som vil hjelpe deg med å oppnå den.

04. Etablere veiledende designprinsipper

Hvordan definerer du god design? Hvordan vet du når noe er klart for implementering? Når det gjelder å evaluere kvaliteten på et design, stoler designere ofte på sitt eget sett med standarder. Men å følge en slik tilnærming kan innføre mye kaos i produktdesignprosessen fordi hver designer vil ha subjektive ideer. Det er her designprinsipper kan redde dagen.

Solide designprinsipper er grunnlaget for ethvert fungerende system. De bør fange essensen av hva god design betyr for selskapet og gi praktiske anbefalinger til produktteam om hvordan du kan oppnå det (designprinsipper bør alltid være handlingsbare). Designprinsipper fungerer som standarder for produktteamet og hjelper dem å måle arbeidet sitt.

Her er noen ting du må huske når du arbeider med designprinsipper:

  • Designprinsipper skal gjenspeile produktets natur. For eksempel, når det gjelder design av grensesnitt for menneske-maskin for biler, bør det viktigste designprinsippet være 'Sikkerhet først' (målet er å holde sjåføren og passasjerene trygge). Derfor bør hver designbeslutning måles for sikkerhet.
  • Designprinsipper skal ikke høres ut som regler. De bør ikke blokkere kreativ energi. Produktskapere skal ikke føle seg begrenset eller behersket.
  • Designprinsipper bør være resultatet av en åpen diskusjon. I mange tilfeller er det ikke vanskelig å få folk til å følge retningslinjer, men heller å få folk til å bli enige om retningslinjer. Hvis en organisasjon har mange designteam, er det viktig å involvere dem i en diskusjon. Ved å få tilbakemelding på designprinsippene, kan du tilpasse prinsippene til brukernes behov.

05. Gjennomgå teknologibunken og gjennomfør en grensesnittliste

Mange selskaper har en tendens til å bygge et designsystem på toppen av det nåværende grensesnittet, men denne tilnærmingen er ikke den beste av mange grunner. Tenk deg at firmaet ditt har bygget et produkt i lang tid uten et system.

Produktet har sannsynligvis en viss grad av inkonsekvens i design. Inkonsekvens er vanligvis forårsaket av duplisering av designelementer. Å identifisere duplisering av designelementer hjelper et team til å unngå scenariet der teammedlemmer bygger et element fra bunnen av og etter en stund finne ut at en versjon av det allerede eksisterer.

Derfor, hvis du planlegger å introdusere et designsystem, begynner du med en revisjon - gjennomfør en grensesnittinventar for å forstå hva som brukes.

Utforsk eksisterende interaksjoner, samle alle brukergrensesnittelementene som utgjør grensesnittet og gjennomgå dem. Det er viktig å gjøre dette før du bygger det faktiske designsystemet, fordi prosedyren vil hjelpe deg å forstå to ting:

  • Hvor mye designgjeld organisasjonen din har, og hvilke områder krever mer oppmerksomhet.
  • Årsakene til inkonsekvens og endringene du trenger å innføre i designprosessen for å unngå slike problemer i fremtiden. Kanskje du må endre prosessen, eller kanskje du vil introdusere ny teknologi.

06. Etablere et kjerneteam

Hvem skal være med på å bygge et designsystem? Design er en lagidrett og det er ikke noe unntak å lage et designsystem. Kompetansen og kreativ energi som kreves av tverrfunksjonelt samarbeid kreves for å bygge et designsystem. Derfor inkluderer kjerneteamet med mennesker som faktisk lager et system, ingeniører, designere, produktledere og interessenter. Når du begynner å bygge et designsystem, er det avgjørende å ha en liten størrelse for kjerneteamet (seks til åtte personer) fordi det vil hjelpe deg å skape fart og bygge noe raskt.

Lage et designsystem

Vurder å implementere et designsystem som et prosjekt. Og akkurat som alle andre prosjekter, bør dette ha en solid prosess med følgende trinn:

  • Selg ideen
  • Fullfør et pilotprosjekt
  • Design og bygg
  • Lansering og vedlikehold

01. Selg ideen

Å selge ideen om et designsystem er det første og mest avgjørende trinnet for å introdusere et designsystem. Vanligvis er det vanskelig å selge designsystemer på grunn av kompromissene - både ledelse og produktgruppemedlemmer forstår at ressurser brukt på å bygge et designsystem ikke blir brukt på fraktfunksjoner. Så det er naturlig å forvente noe tilbakeslag. For å selge et designsystem må du gjøre to ting:

Få innkjøp fra interessenter

Et designsystem vil ikke ta av hvis de som bestemmer seg for finansiering ikke godkjenner det. Det er mye lettere å få innkjøp fra ledere når du viser at systemet løser reelle forretningsproblemer. Identifiser viktige smertepunkter i virksomheten (områder der selskapet taper penger) og vis hvordan designsystemet kan redde dagen. Skriv en strategi med et klart forslag og legg den til nøkkelpersoner som tar beslutningene.

Det anbefales at du lager en presentasjon (eller en serie presentasjoner) for å overbevise interessenter om å investere i dette prosjektet. Du kan pakke inn presentasjonen din i form av en historie. Ved å fortelle suksesshistorier vil du ha større sjanse for å engasjere interessenter.

Få støtte fra brukerne dine

Å få buy-in fra interessenter er bare halvparten av kampen. Du må få støtte fra potensielle brukere. Først må du identifisere målgruppen din. Hvem skal bruke designsystemet ditt, og hvordan vil de bruke det? Her er noen vanlige brukergrupper:

  • Produktteam (dvs. designere, utviklere)
  • Tredjeparter (dvs. leverandører)
  • Virksomhet (dvs. markedsføring, salg, lovlig)

Du må identifisere smertepunktene til forskjellige brukergrupper og vise verdien som systemet vil gi dem. Hver gruppe brukere har forskjellige kjøpstriggere - grunner til at de ønsker å bruke et designsystem. For utviklere kan for eksempel utløseren være mer konsistens i implementeringsmetoder eller bruke mindre tid på å omformere kode.

02. Velg og fullfør et pilotprosjekt

Så snart du lager et grunnleggende konsept for designsystemet ditt, er det viktig å validere det. Den beste måten å validere konseptet på er å teste det på et pilotprosjekt.

Velg et ekte produkt, og lag et designsystem som driver en reell løsning. Prosjektet du velger, skal brukes som grunnlag for ditt fremtidige designsystem, slik at du kan teste om systemet fungerer for organisasjonen din eller ikke.

Her er et sett med kriterier du kan bruke for å bestemme potensiell effektivitet for en pilot:

  • Et prosjekt skal ha potensiale for vanlige komponenter og mønstre. Den skal inneholde komponenter og mønstre som kan brukes på nytt i andre produkter.
  • Det skal ha god teknisk gjennomførbarhet og ikke være vanskelig å innføre alle nødvendige endringer.
  • Prosjektet skal kunne gjennomføres på en rimelig tid (ideelt sett et par uker) og bør ikke kreve involvering av mange mennesker fra forskjellige avdelinger (å opprettholde uavhengighet er viktig).
  • Et prosjekt skal ha markedsføringspotensiale. Prosjektet skal inspirere andre team til å introdusere designsystemer i designprosessen.

03. Design og bygg

Lag gjenbrukbare komponenter

En feil som jeg ser gang på gang er at lag lager komponenter som er for fokusert på en engangssak. Som et resultat blir systemet for lite fleksibelt, og brukerne må lage sine egne komponenter hver gang de trenger å dekke et bestemt scenario.

Prøv å utvikle komponenter som ikke er knyttet til en engangsbruk, men som kan
gjenbrukes i flere sammenhenger. For å være gjenbrukbare og skalerbare må komponentene ha følgende egenskaper:

  • Modulær: modulære komponenter er selvstendige - de har ingen avhengigheter.
  • Komponerbar: det er mulig å kombinere komponenter for å lage nye komponenter.
  • Kan tilpasses: det er mulig å justere og utvide komponenter slik at de fungerer i en rekke sammenhenger.

Hver gang teammedlemmer ønsker å introdusere en ny komponent, må de vurdere hvordan den vil fungere på de forskjellige plattformene de designer for. Ideelt sett bør hver komponent de designer fungere på alle plattformer.

Vis verdi gjennom et sandkassemiljø

Det er kjent at den beste måten for mennesker å se verdi er å oppleve det. Så lag et sandkassemiljø for produktgruppemedlemmer til å prototype produkter ved hjelp av designsystemet ditt.

04. Lansering og vedlikehold

Noen produktteam mener at når et designsystem er bygget, er arbeidet fullført. Ikke sant. Et designsystem er et produkt, og det er viktig å administrere det som et produkt i stedet for et prosjekt - et designsystem krever kontinuerlig vedlikehold og forbedringer etter hvert som behov oppstår.

Oppmuntre til bruk av designsystemet ditt

Det samme som ethvert annet produkt, et designsystem trenger aktive brukere. Du kan lage det beste designsystemet i verden, men hvis du ikke aktivt markedsfører det i organisasjonen din, vil hele innsatsen lide mye. Det er derfor, fra den første utgivelsen av systemet ditt, må du jobbe hardt for å fremme adopsjonen:

  • Lag et fellesskap av støttespillere. Sett sammen en gruppe evangelister, ledet av autoritative påvirkere eller designere, som vil tonehøyde og selge ideer om designsystemet ditt. Evangelistene bør delta i aktiviteter som workshops og møter som har som mål å øke bevisstheten om at systemet eksisterer og utdanne folk om hvordan de kan bruke det.
  • Innfør oppdateringer. Ventetiden på oppdateringer spiller en nøkkelrolle i adopsjonen av designsystemet. Øv på regelmessige trinnvise utgivelser, i stedet for store avsløringer, og sørg alltid for at du sender oppdateringer med en endringslogg.

Analyser hvordan folk bruker designsystemet

Designsystemer stiger og faller basert på hvor enkle de er å bruke. Hvis du nettopp har begynt å innlemme et designsystem i organisasjonens designprosess, kan du gjennomføre en serie intervjuer med brukere for å forstå hvordan folk bruker det. Ved å gjøre det kan du finne vanlige problemer som målgruppen din kan møte.

For systemer som vil bli innlemmet i en designprosess i noen tid, er det viktig å måle tiden det tar å holde systemet oppdatert. Hvis det blir vanskelig å holde designsystemet oppdatert, vil det raskt bli utdatert.

Test designbeslutningene dine

Uansett hvor flinke du er til å forutsi ting, kan det være vanskelig å forutsi hvordan en bestemt endring vil påvirke brukeropplevelsen. Derfor er det viktig å validere beslutningene dine.

Her er tre typer testing som vil hjelpe deg:

  • Brukervennlighetstesting
  • Test av visuell regresjon, som hjelper deg med å fange utilsiktede visuelle endringer i komponentstiler
  • Manuell og automatisert tilgjengelighetsprøving, som sikrer at komponentene er tilgjengelige

Introdusere versjonering

Designsystemer bør ha versjoner fordi versjonering gjør det mye enklere å spore endringer. Med versjonerte utgivelser kan brukere referere til en bestemt versjon som en avhengighet. De har også kontroll over når og hvordan oppgraderinger til nye versjoner håndteres.

Det er to typer versjoner:

  • Versjonerer hele systemet. Her tilhører alt i systemet ett versjonsnummer. Som brukere håndterer vi versjonering for hele systemet når vi oppdaterer vårt mobile operativsystem - når vi oppdaterer iOS, oppdaterer vi hele programvaren.
  • Versjonering etter moduler. Dette innebærer å ha et versjonsnummer for hver komponent eller stil i designsystemet. Sammenlignet med versjonering av hele systemet, gir versjonering etter modul mer fleksibilitet - brukere kan velge å oppgradere akkurat elementene de trenger.

Å lage et designsystem er ikke en engangsaktivitet; det er faktisk iterativ. Menneskene som er involvert i å lage et designsystem må tenke på det som en levende organisme som forbinder hele organisasjonen. Et vellykket designsystem blir en del av organisasjonens DNA og bidrar til å produsere konsistente brukeropplevelser.

Dette innholdet dukket opprinnelig opp i netmag.

Mer Informasjon
Rask spørsmål: Juan Miguel Marin
Lese

Rask spørsmål: Juan Miguel Marin

Computer Art : Fortell litt om deg elv ... Juan Miguel Marin: Jeg er kun tner - det ville være det korte varet. Mu ikk, kun t og de ign er min tør te liden kap, i den rekkefølgen, og he...
The Foundry gjør Nuke tilgjengelig gratis
Lese

The Foundry gjør Nuke tilgjengelig gratis

Etter Renderman, Unreal Engine og andre, har The Foundry lan ert en grati ikke-kommer iell ver jon av Nuke.Dette betyr at tudenter og indiefilm kapere om ennå ikke har fått penger til pro je...
Lag en fleksibel karusellkomponent
Lese

Lag en fleksibel karusellkomponent

Vue.j har kommet i prang nylig og har blitt det jette me t forked-pro jektet hittil på Github i krivende tund, elv foran Facebook egen ReactJ . Det er trygt å i at det ra kt blir en bær...