3-bokstavslogoer: Det beste noensinne laget

Forfatter: Louise Ward
Opprettelsesdato: 4 Februar 2021
Oppdater Dato: 18 Kan 2024
Anonim
The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy

Innhold

Tre bokstaver logoer er universelt beundret. Mediepersonligheter, fra JFK til J-Lo, elsker å ha en enkel og umiddelbart gjenkjennelig moniker - og fans elsker å bruke dem også.

Bedrifter bruker millioner på forskning og går gjennom svært komplekse designprosesser for å komme med noe som formidler essensen i ett enkelt merke. Kort fortalt blomstrer identitetsdesignverdenen (les mer om kunsten å logo design her).

For noen er alt som trengs i navnet deres - og hvis det kan uttrykkes med tre små bokstaver, desto bedre (se vår guide til de beste monogramlogoene). Ingen spesielle symboler, ingen balansering av logotype og logomark, ingen distraksjoner. Bare en ryddig logo på tre bokstaver.

Hva lager en god logo på 3 bokstaver?

Å oppnå en logo på tre bokstaver som gir et varig inntrykk på mennesker er ikke så lett som det høres ut. Selv om hver bokstav kan utformes på forskjellige måter for å kommunisere noe om merkevaren og hva den gjør, er det utfordrende å bringe dem sammen for å danne et balansert, men likevel særegent stykke.


Mange designere velger en solid, strukturert form. Men det er mange av disse rundt - noe som gjør det vanskelig å skille seg ut fra mengden. For andre er kurvene og komplikasjonene til et manusbasert monogram veien videre. Men det kompliserte med et monogram kan gjøre det utydelig - vanskelig å gjenkjenne på et øyeblikk. Det som vanligvis trengs er et snev av inspirasjon og et snev av geni.

Fokuserer bare på logotyper - vi har ikke tatt med noe som er avhengig av et merke - vi regner med at utvalget nedenfor utgjør de beste trebokstaver som noen gang er gjort, i omvendt rekkefølge ...

For våre favorittlogoer generelt, se innlegget vårt på 10 av de beste logoene noensinne.

10. MTV

MTVs kraftige, strukturelle logo ble faktisk opprettet av et oppstartsdesignstudio kalt Manhattan Design tilbake i 1981. Den tunge, tredimensjonale 'M' etablerer sin solide form, med den spraymalte TV-en som et kreativt høydepunkt å låne identiteten noen street cred.


Laget av old school-stil av Frank Olinsky, Pat Gorman og Patti Rogoff, ble TV-elementet faktisk sprayet på acetat i et trapphus i Greenwich Village. Allerede da så designerne at 'M' ble brukt som et lerret for forskjellige farger, mønstre, bilder og muligens også bevegelige opptak, noe som gir verden en av sine første adaptive logoer.

09. CNN

Som med MTV, var det et behov for behov tidlig på 1980-tallet da kabel-TV tok av i USA. Mens musikkstasjonen skulle kringkaste videoer 24 timer i døgnet, var CNNs konsept non-stop nyheter. I siste øyeblikk innså grunnlegger Ted Turner og hans styre at de trengte en logo og et reklamebyrå Communication Trends i Atlanta forpliktet.

Turner 'fikk' konseptet med en gang - en kabel som går på linje gjennom en jevnt buet, modernistisk formasjon av de tre bokstavene. Logoen ble designet på 48 timer og har vært i luften helt siden stasjonens lansering 1. juni 1980.


08. Yves Saint Laurent

Selv om det franske motehuset ble ommerket som Saint Laurent Paris for noen år siden, er den vakre monogramlogoen fortsatt å se på dufter, vesker, smykker og i forskjellige sekundære bruksområder. Og hvorfor skulle merket kvitte seg med et klassisk monogram, som skiller seg ut mot den tunge strukturen til de fleste andre logoer med tre bokstaver takket være måten bokstavene fletter seg sammen uten å bli for utydelige og dekorative?

Designet av Cassandre - pseudonymet til Adolphe Jean Marie Mouron - ble logoen tegnet for hånd i 1961. Den har et snev av art deco om den, kanskje sporer tilbake til Cassandres egen bakgrunn som en ledende plakatdesigner på 1930-tallet.

07. NYC

Kan dette være det største eksemplet på stedsbasert identitetsdesign ennå? Produsert i 2007, gjør den enorme, blokkerende typen den til symbolet på en strukturell logo på tre bokstaver. Skjemaene er designet for å fungere vertikalt og horisontalt, og akkurat som den enorme 'M' i MTV-logoen ble brukt som et lerret for musikkrelaterte bilder, er det klumpete NYC ment å gi et vindu inn i en flerkulturell by.

I likhet med byens utforming er den designet på et rutenett av blokker, men i bruk har den vist seg tilpasningsdyktig og fleksibel.Designet av Wolff Olins, har logoen blitt en lynchpin for turistmarkedsføring - som følge av Milton Glaser's I Love New York-logo, selvfølgelig - og pinnen for en rekke initiativer som greenNYC.

06. SAS

Designere elsker å gjøre identitetsarbeid for flyselskaper. Fra sykeposer til flyutstyr, det er så mye å leke med. Kjernelogoen for Scandinavian Airline Systems hadde sin opprinnelse hos Landor Associates, som kom med de grunnleggende brevskjemaene i 1983; ble plassert i en blå boks av Stockholm Design Lab i 1998; og ble utgitt for å fly gratis av Bold i 2016.

I hovedsak gjør bokstavhellingen og kontrasten mellom dristige og tynne strimler at typen ser solid ut, men likevel lett nok til å fly samtidig. Fetts tilføyelse av graderinger til merkefargepaletten har bidratt til å modernisere identiteten, men det er den fagmessig håndterte geometrien i bokstavene som klokkes mest med den enkle Scandi-funksjonaliteten.

05. BBC

ABC, NBC, CBS, CBC ... Kringkastingsselskaper har en tendens til å ha tre bokstaver og gode logoer, men dette klare, solide, globalt anerkjente merket som BBC har brukt siden 1997, har bare kanten på andre utfordrere. Du kan hevde at den jordede følelsen samsvarer med selskapets upartiske redaksjonelle tilnærming, eller at blokkene ser nesten ut som tastene på tastaturet der en flittig korrespondent bever bort.

Lambie-Nairns design hadde imidlertid som mål å håndtere problemene i den digitale tidsalderen. På den tiden brukte forskjellige BBC-enheter forskjellige logoer, men hovedmerket - skrå bokstaver med blå, røde og grønne streker under dem - ble ikke bra i små størrelser eller på digitale skjermer. Siden 1950-tallet har bokstaven vært i blokker, og Lambie-Nairn forbedret denne tradisjonen ved å bruke Gill Sans i håp om å gi logoen en tidløs kvalitet.

04. Caterpillar


Som produsent av jordarbeid og anleggsutstyr ser den sterke og strukturerte følelsen av den nåværende logoen helt riktig ut. Men innsettingen av den gule trekanten gir et lite mysterium. Hva representerer den? En haug med søppel som må flyttes? En skråning noen som har på seg CAT-merkede støvler er i ferd med å erobre?

I følge det interne designteamet som opprettet den, formidler trekanten faktisk optimisme, støtte og energi. Den ble introdusert i 1989, og siden 1996 har selskapet utvidet sitt rykte for robuste produkter med høy trekkraft til klær og fottøy. CAT-logoen med tre bokstaver gir et ideelt merke for dette utstyret.

03. V&A

Designet av Pentagram-grunnlegger Alan Fletcher i 1989, er Victoria and Albert Museums logo en objektleksjon i ekskludering. Ved å utelate venstre slag av hovedstaden 'A' og stramme 'V' og resten av 'A' for å huse ampersand, etableres en unik, men veldig gjenkjennelig form. De tynne, Bodoni-lignende serifene og den sterke kontrasten i slagene snakker om V&As tidløse eleganse.


I 2002 var merkevarebyrået Wolff Olins med på å gi identiteten mer en dramatisk og levende tilstedeværelse ved å kreve at den alltid ble brukt i farger. Svart ble utestengt. Strengt tatt er det tre tegn i stedet for tre bokstaver, men den dag i dag anser V&A markedsavdelingen logoen som like verdifull som ethvert stykke i museets samling.

02. IBM

Akkurat som et godt stykke musikk trenger å få kontakt med lytteren i de første åtte stolpene, gjorde Paul Rand et uforglemmelig inntrykk på den fremvoksende teknologibransjen med sin åttestangs-logo for IBM. I 1972 redesignet han sin tidligere identitet fra 1956, og Rand delte platetypen serif horisontalt ved hjelp av syv hull, som ser ut til å tyde på skannelinjene som var synlig til stede på tidlige dataskjermer (og TV for den saks skyld).

De svarte stolpene - eller det positive rommet - er aldri så tykkere enn de hvite for å overvinne den optiske effekten av det negative rommet rundt logoen. I en virksomhet i rask bevegelse har den stått tidens teste. I likhet med det modernistiske etoset som Rand fremmet, står IBMs logo for ærlighet og integritet.


01. London Symphony Orchestra

Ikke like kjent som IBM, Yves Saint Laurent eller faktisk MTV, LSO kan være et uventet valg i topplassering. Imidlertid er dette designet ikke bare en trebokstavsrepresentasjon av en organisasjon, det er et merke som fanger selve essensen av et orkester på en måte som trosser forventningene. Disse bokstavene ser ut som om de er trukket i luften av lederen på stafettpinnen.

Designet av The Partners (nå Superunion) i 2004, er logoen sentrert rundt forestillingen om bevegelse. For to år siden kom byrået tilbake til dirigent for bevegelsesfangst Simon Rattle, og tok vinklene på bevegelsene hans i tilpasset bokstav for orkesterets plakatkampanjer. Hvis det noen gang var en måte å bruke en identitet på for å få klassisk musikk til å føle seg relevant og spennende, er dette det.

Populære Artikler
7 eksempler på sprut sider gjort bra
Les Mer

7 eksempler på sprut sider gjort bra

pla h- ider - innledende ider om brukerne må gå ut for å utfor ke hoved iden - er gamle ikke ant? De er ab olutt ikke å vanlige om de en gang var, og de er kan kje ikke det be te ...
6 av de beste gratis online grafiske designkursene
Les Mer

6 av de beste gratis online grafiske designkursene

Det er ingen tvil om at den be te måten å lære eg rundt grafi k de ign er å forplikte eg til et grad kur og deretter følge opp det ved å lære om jobben. Men den rute...
Små bygninger gir visittkort liv
Les Mer

Små bygninger gir visittkort liv

Vi ittkort er avgjørende for å merke deg elv om en kreativ. Enten du la ter ned en grati vi ittkortmal eller lager dine egne innovative vi ittkort, er en ting helt ikkert - du må kille ...