Kom i gang med PHP

Forfatter: Peter Berry
Opprettelsesdato: 15 Juli 2021
Oppdater Dato: 13 Kan 2024
Anonim
Kom i gang med MySQL og PHP (mysqli)
Video: Kom i gang med MySQL og PHP (mysqli)

Innhold

Dette utdraget er fra kapittel 3 av PHP & MySQL: Nybegynner til Ninja, den nye 2012-utgaven av Kevin Yanks bestselgende SitePoint-bok Build Your Own Database Driven Web Site (4. utgave).

PHP er et serverspråk. Dette konseptet kan være litt vanskelig å forstå, spesielt hvis du bare har designet nettsteder som bruker språk på klientsiden som HTML, CSS og JavaScript.

Et språk på serversiden ligner JavaScript ved at det lar deg legge inn små programmer (skript) i HTML-koden til en webside. Når disse programmene kjøres, gir de deg større kontroll over hva som vises i nettleservinduet enn HTML alene kan gi. Hovedforskjellen mellom JavaScript og PHP er trinnet for å laste inn nettsiden der disse innebygde programmene kjøres.

Språk på klientsiden, som JavaScript, leses og kjøres av nettleseren etter nedlasting av websiden (innebygde programmer og alt) fra webserveren. I motsetning til dette kjøres serverspråk som PHP av webserveren, før websiden sendes til nettleseren. Mens språk på klientsiden gir deg kontroll over hvordan en side oppfører seg når den vises i nettleseren, lar språkene på serversiden deg generere tilpassede sider mens du til og med blir sendt til nettleseren.


Når webserveren har utført PHP-koden innebygd i en webside, tar resultatet plass for PHP-koden på siden. Alt nettleseren ser er standard HTML-kode når den mottar siden, derav navnet “serverspråk.” La oss se på dette today.php eksempel:

! DOCTYPE html> html lang = "no"> head> meta charset = "utf-8"> title> Dagens dato / tittel> / head> body> p> Dagens dato (ifølge denne webserveren) er? Phpecho date ( 'l, F jS Y.');?> / p> / body> / html>

Det meste av dette er vanlig HTML, bortsett fra linjen mellom ? php og ?> er PHP-kode.
? php markerer starten på et innebygd PHP-skript og ?> markerer slutten. Nettet
serveren blir bedt om å tolke alt mellom disse to skillene og konvertere den
til vanlig HTML-kode før den sender websiden til den nettleseren som ber om det. De
nettleseren presenteres med følgende:


! DOCTYPE html> html lang = "no"> head> meta charset = "utf-8"> title> Dagens dato / tittel> / head> body> p> Dagens dato (ifølge denne webserveren) er søndag 1. april 2012 ./p> / body> / html>

Legg merke til at alle tegn på PHP-koden har forsvunnet. I stedet har utgangen av skriptet dukket opp, og det ser ut som standard HTML. Dette eksemplet viser flere fordeler med skripter på serversiden.

Ingen problemer med nettleserkompatibilitet
PHP-skript tolkes av webserveren alene, så det er ikke nødvendig å bekymre deg for om språkfunksjonene du bruker støttes av den besøkendes nettleser.

Tilgang til server-side ressurser
I eksemplet ovenfor plasserte vi datoen i henhold til webserveren på websiden. Hvis vi hadde satt inn datoen ved hjelp av JavaScript, kunne vi bare vise datoen i henhold til datamaskinen nettleseren kjørte på. Gitt, det er mer imponerende eksempler på utnyttelse av ressurser på serversiden, for eksempel å sette inn innhold trukket ut av en MySQL-database (hint, hint ...).


Redusert belastning på klienten
JavaScript kan forsinke visningen av en webside betydelig (spesielt på mobile enheter!), Siden nettleseren må kjøre skriptet før den kan vise websiden. Med koden på serversiden overføres denne belastningen til webserveren, som du kan gjøre så biffete som applikasjonen krever (og lommeboken din har råd til).

Grunnleggende syntaks og uttalelser

PHP-syntaks vil være veldig kjent for alle som har forståelse for JavaScript, C,
C ++, C #, Objective-C, Java, Perl eller et hvilket som helst annet C-avledet språk. Men hvis disse språkene ikke er kjent for deg, eller hvis du ikke har begynt å programmere generelt, trenger du ikke bekymre deg for det.

Et PHP-skript består av en rekke kommandoer eller utsagn. Hver uttalelse er en instruksjon som må følges av webserveren før den kan fortsette til neste instruksjon. PHP-utsagn, som de på de nevnte språkene, blir alltid avsluttet med et semikolon (;).

Dette er en typisk PHP-uttalelse:


ekko ’Dette er en sterk> test / sterk>!’;

Dette er et ekkouttrykk som brukes til å generere innhold (vanligvis HTML-kode) som skal sendes til nettleseren. Et ekkouttalelse tar ganske enkelt teksten den er gitt og setter den inn i sidens HTML-kode på plasseringen av PHP-skriptet der den var inneholdt.

I dette tilfellet har vi levert en tekststreng som skal sendes ut: ’Dette er en sterk> test / sterk>!'. Legg merke til at tekststrengen inneholder HTML-koder (sterk> og / sterk>), som er helt akseptabelt. Så hvis vi tar denne uttalelsen og legger den inn på en komplett webside, her er den resulterende koden:

! DOCTYPE html> html lang = "no"> head> meta charset = "utf-8"> title> Dagens dato / tittel> / head> body> p>? Php echo 'Dette er en sterk> test / sterk>! '; ?> var13 -> / p> / body> / html>

Hvis du plasserer denne filen på webserveren din og deretter ber om den ved hjelp av en nettleser, vil nettleseren din motta denne HTML-koden:


! DOCTYPE html> html lang = "no"> head> meta charset = "utf-8"> title> Dagens dato / tittel> / head> body> p> Dette er en sterk> test / sterk>! / P> / body> / html>

De today.php eksempel vi så på tidligere inneholdt en litt mer kompleks ekkosetning:

ekkodato (’l, F jS Y.’);

I stedet for å gi ekko en enkel tekststreng som skal sendes ut, påkaller denne uttalelsen en innebygd funksjon kalt date og sender den en tekststreng: ’L, F jS Y.’. Du kan tenke på innebygde funksjoner som oppgaver som PHP vet hvordan de skal gjøre uten at du trenger å stave detaljene. PHP har mange innebygde funksjoner som lar deg gjøre alt, fra å sende e-post til å jobbe med informasjon som er lagret i forskjellige typer databaser.

Når du påkaller en funksjon i PHP det vil si be den om å gjøre jobben sin du sies å kalle den funksjonen. De fleste funksjoner returnerer en verdi når de kalles; PHP oppfører seg så som om du faktisk bare hadde skrevet den returnerte verdien i stedet for koden din. I dette tilfellet inneholder vårt ekkouttalelse et anrop til datofunksjonen, som returnerer den gjeldende datoen som en tekststreng (hvis format er spesifisert av tekststrengen i funksjonsanropet). Ekkosetningen sender derfor ut verdien som returneres av funksjonsanropet.


Du lurer kanskje på hvorfor vi trenger å omslutte tekststrengen med både parenteser ((…)) og enkle anførselstegn (’…’). Som i SQL brukes anførselstegn i PHP for å markere begynnelsen og slutten av tekststrenger, så det er fornuftig for dem å være der. Parentesene tjener to formål. Først indikerer de at datoen er en funksjon du vil ringe. For det andre markerer de begynnelsen og slutten av en liste med argumenter du ønsker å gi, for å fortelle funksjonen hva du vil at den skal gjøre.

Når det gjelder datofunksjonen, må du oppgi en tekststreng som beskriver formatet du vil at datoen skal vises i. Senere vil vi se på funksjoner som tar mer enn ett argument, og vi vil skille disse argumentene med komma. Vi vil også vurdere funksjoner som ikke tar noen argumenter i det hele tatt. Disse funksjonene trenger fortsatt parenteser, selv om det ikke er noe å skrive mellom dem.

Det er mange flere praktiske og praktiske eksempler akkurat som dette på 500+ sider i boka, som dekker opplæring, installasjon, PHP-koding, databasedesign, Object Oriented Programming (OOP), bygging av CMS, handlekurver og nyeste teknologier .


Hvis du er interessert i boken, kan du:

  • Bestill en kopi fra SitePoint (og SPAR 50% mens lanseringskampanjen er på)
  • Last ned en PDF-prøve av boka (og motta 3 GRATIS kapitler)
Anbefalt
Hvordan sette datamaskinstart fra USB-stasjon
Les Mer

Hvordan sette datamaskinstart fra USB-stasjon

Hvi du etter datamakintart fra UB-flahtajon, kan du tilbaketille brukerpaordet hvi du er i vankeligheter med å glemme paordet. Her vil vi introduere to måter å lære deg hvordan du ...
Topp 15 effektive Excel-passordgjenopprettingsverktøy
Les Mer

Topp 15 effektive Excel-passordgjenopprettingsverktøy

Microoft Excel lar en bruker angi et paord til arkene de vil ikre, men denne kule funkjonen blir til et mareritt når en bruker glemmer paordet. Gjenoppretting av paord i Excel er ikke å enke...
Topp 2 løsninger for å opprette en tilbakestillingsdiskett for passord på Windows 10
Les Mer

Topp 2 løsninger for å opprette en tilbakestillingsdiskett for passord på Windows 10

Hvi du er en av Window 10-brukerne om er vant til å angi et påloggingpaord for datamakinen, kan du ha frykten for å glemme paordet en dag. Til lag en dik for tilbaketilling av paord i W...