Stort spørsmål: hvilke ferdigheter trenger en digital designer i 2013?

Forfatter: Monica Porter
Opprettelsesdato: 17 Mars 2021
Oppdater Dato: 17 Kan 2024
Anonim
Stort spørsmål: hvilke ferdigheter trenger en digital designer i 2013? - Kreativ
Stort spørsmål: hvilke ferdigheter trenger en digital designer i 2013? - Kreativ

Shane Mielke
Kreativ direktør
www.shanemielke.com

Design er en strategisk øvelse i både organisering og stilistisk problemløsning. For å være en vellykket digital designer må du være god på både UX og visuell design. Disse rollene kan deles på arbeidsplassen din, men en ekte designer kan ikke være en en-trick-ponni. Alt kommer ned på hvor mye kontroll du vil ha i den kreative prosessen, og hvor høyt du vil øke i bedriften din eller bransjen. Jo flere verktøy, ferdigheter og kunnskap du har i beltet, jo mer kan du kreativt bidra til eller lede forskjellige aspekter av et prosjekt. En designer som kan utføre eller påvirke UX, designstil, fotografering, 3D og utvikling av et prosjekt er en ledelsesnivådesigner eller kreativ leder som kan kontrollere deres profesjonelle skjebne og den kreative visjonen av arbeidet. De som bare kan skyve piksler, vil til slutt nå et glastak av respekt, kunnskap og deltakelse i et prosjekt og potensielt bli frustrert ettersom ulike aspekter av et prosjekt dikteres av andre.

Shane er designer og kreativ leder hos 2Advanced


Derek Featherstone
Tilgjengelighetsekspert
www.simplyaccessible.com

Det viktigste for å lykkes som digital designer er empati for personen i den andre enden av databehandlingsenheten. En forståelse av folks mål og motivasjoner, konteksten de lever, jobber eller spiller i, og måtene de tenker på problemer og løsninger, bidrar alle til å sikre at designet du skaper faktisk oppfyller behovene til menneskene du ' re designer for.

Derek er ledelsen på Simply Accessible

Mark Kirby
Regissør
www.thisishatch.co.uk

Det avhenger av hvilken type lag du vil være med. Oppstartede startups, unge selskaper og små team kan bare ha budsjett for en designer og en utvikler, og muligheten til å gjøre både UX og visuell design vil gjøre deg til en ønskelig kandidat for disse teamene. Hvis du vil starte ditt eget prosjekt, kan det å være generalist gjøre deg i stand til å kontrollere mer av det generelle designet. På den annen side erkjenner flere og flere viktigheten av UX som en egen scene, og etter hvert som det blir lettere å finne arbeid innen bare ett felt. Hvis du planlegger å jobbe for store selskaper og på allerede etablerte prosjekter, kan spesialisering på enten UX eller visuell design være det beste alternativet.

Mark er direktør i Hatch


Mike Mackay
webutvikler
www.mikemackay.co.uk

Å ha designeren til å være klar over disse tingene er definitivt ikke en dårlig ting, da det vil hjelpe deres designflyt. På byrået vårt har vi disse som separate roller som å ha noen som er spesialister på dette området, noe som betyr at de kan bli mye mer grundige enn noen som prøver å dekke dem vil kunne gjøre. Visst, du får de sjeldne typene som gjør alle ting like (og bemerkelsesverdig) bra, men fragmentering på denne måten tillater også delte roller og ansvar på prosjektet / briefen.

Mike er teknisk leder hos Outside Line

Chris Coyier
webdesigner
www.chriscoyier.net

Stikkordet er ‘designer’, altså: linje, form, form, farge, balanse, proporsjon, rytme, vekt, gestalt.

Chris er frilans webdesigner


James Bates
Brukeropplevelsesdesigner
www.clearleft.com

Personlig tror jeg ikke det er noen ferdigheter du burde ha - det er mye viktigere at designere er godt avrundet.

Men du kan ikke være ekspert på alt. Hvis du tror på regelen som sier at du trenger 10 000 timer for å oppnå mestring knyttet til å være på toppen av det du gjør, så tar mestring av mer enn en disiplin mer enn de fleste menneskers arbeidsliv.

Vi snakker på Clearleft om å være T-formede designere (et uttrykk laget av Tim Brown fra IDEO), noe som betyr at du har et bredt og variert utvalg av evner og opplevelser, men er dyktige i et mye smalere område eller fag. Nå vet jeg at det er litt idealistisk, men generelt synes jeg det er sant. Mens generalister har sin plass - for å løse de mer interessante, vanskelige problemene, trenger du spesialister. Å ha den bredden av erfaring betyr at det er mindre sannsynlig at du foreslår en upassende løsning, og spesialiseringen skal forme mediet og hvordan du leverer det.

Å forstå mediet du designer i er avgjørende - men det betyr ikke at du må være en mester for å designe for det. Finn ut hva styrken din er, og suppler det med så mye forståelse av relaterte eller tangensielle disipliner som mulig.

James er kreativ direktør i Clearleft

Rachel Shillcock
Frilans webdesigner
www.rachil.li

For øyeblikket ser det ut til at vi har en slags realisering eller revolusjon når det gjelder stillingstittlene våre og hva det er vi faktisk gjør. I dagens bransje er det nå ikke lenger bra nok til å være god på bare én ting - ordtaket 'jack of all trades, master of none' ser ut til å ha forsvunnet. Da jeg først begynte for noen år siden, var det bra nok til å være god på akkurat det jeg gjorde mest av, og det jeg anså som min spesialitet: å designe for nettet. Nå for tiden føles det nesten som om vi trenger å være ekspert på mer enn noen gang før - inkludert brukeropplevelse og interaksjonsdesign, webtypografi, rutenettsystemer ... listen fortsetter. Men egentlig, er dette noe annet enn det vi burde ha gjort før? Jeg tror ikke - tingene vi alle har ansvar for å gjøre nå har alltid vært i våre hender, men i dag har vi bare nye navn på disse oppgavene. Vi har også nye eksperter som tar på seg disse rollene og sørger for at brukerne til slutt ikke lider, og opplevelsen folk har er som den burde være. Det er ikke å si at som designer kan vi nå lene oss tilbake og la ekspertene ta kontroll - vi har alle et ansvar for å gi ideene våre, bli involvert og forstå beslutningene vi tar og hvorfor vi tar dem.

Rachel er frilans webdesigner

Jonathan Smiley
Designer
www.zurb.com

Designere i 2013 trenger ikke å vite hvordan de skal gjøre alt - men de trenger å vite mye. Grensesnittdesign, visuell design, en slags kode (jo mer jo bedre) og en smule erfaring med observasjon, deduksjon og psykologi er alle avgjørende for god design gitt kompleksiteten til digitale produkter i disse dager, og fremover. Jeg har aldri sett segmenterte roller produsere virkelig utrolig design, i det minste ikke uten svimlende ineffektivitet.

Jonathan er designleder hos ZURB


Aral Balkan
Opplev designer
www.aralbalkan.com

Først og fremst, la meg begynne med å si at jeg ikke aner hva en ‘digital designer’ er. Kanskje noen som aldri bruker analoge verktøy som blyanter og papir? Så la meg i stedet snakke kort om hva jeg vet: Brukeropplevelsens rolle og opplevelsesdesigneren i opplevelsens tidsalder.

Når flere produkter når funksjonsparitet på viktige funksjoner, slutter funksjoner å være en viktig differensierende faktor. Inntil dette punktet er funksjoner veldig viktige: en ny funksjon muliggjør noe som hittil var umulig. Når to eller flere produkter implementerer den samme funksjonen; derimot, hvordan den funksjonen er implementert er det som skiller produktene. Med andre ord blir brukeropplevelsen den differensierende faktoren. Inntil ganske nylig levde vi i en tid med funksjoner, men i dag har både maskinvare og programvare blitt kommodisert. Og for de fleste produkter er det konkurrenter som har funksjonsparitet. I dag lever vi i opplevelsens tidsalder, og opplevelsesdesignerens rolle er av største betydning.

Opplevelsesdesign berører i sin natur hele opplevelsen. Jeg kaller det opplevelsesdesign; du kan kalle det tjenestedesign, design av kundeopplevelse, design av brukeropplevelse eller helhetlig design. Det begynner fra det øyeblikket kunden først hører om produktet eller tjenesten din, og slutter når kunden forlater produktet eller tjenesten. Alt inkludert og mellom disse to punktene faller inn i opplevelsesdesignområdet.

Opplevelsesdesign er det som driver produktutviklingen. Det er ikke finér. Det handler definitivt ikke om hvordan et produkt ser ut (selv om det er et aspekt av det). Og opplevelsesdesign eksisterer ikke i et vakuum. Det er et symptom på organisasjonsstrukturen. Opplevelsesdesign, som jeg har skissert det her, praktiseres av designledede organisasjoner. Unødvendig å si er slike organisasjonsstrukturer fortsatt svært sjeldne. Opplevelsesdesign er ikke noe som kan introduseres, geriljastil, i en lavere organisasjons organisasjon med forventning om at det vil sildre opp. I designledede organisasjoner sildrer den ned fra de øverste nivåene. Uten buy-in på høyeste nivå og uten en organisasjonsstruktur som garanterer at opplevelsesdesignerne leder produktutvikling, kan du ikke forvente en funksjonell produktutviklingsprosess som kan konkurrere i opplevelsens tidsalder.

Og opplevelsesdesign er ikke rollen til en enkelt person i organisasjonen eller en enkelt avdeling eller enhet (selv om det kan være mennesker som er spesialister på det og leder anstrengelsen). Det er alles ansvar. En designledet organisasjon gjør hvert teammedlem oppmerksom på dette og gir dem det nødvendige ansvaret og myndighetene for å sikre at de har en eierandel i hele opplevelsen av produktet.

Så alt dette for å si at ja, mens du veldig enkelt (og sannsynligvis burde) ha forskjellige roller for visuell design og opplevelsesdesign i team, er opplevelsen av produktet alles ansvar.

Aral er designer, utvikler, profesjonell høyttaler, lærer og forfatter av Feathers iPhone-appen


Aaron Gustafson
Rektor
www.easy-designs.net

Dette kom nylig på panelet jeg var på på HOW Interactive Design Conference i San Francisco.

Min følelse er at digitale designere ikke trenger å gjøre alt, men de bør ha en grunnleggende forståelse av hver disiplin innen webdesign og hvordan det påvirker deres arbeid. For eksempel trenger en grafisk designer å forstå ytelsesimplikasjonene av designet deres fra et båndbreddeperspektiv. Tilsvarende må en UX-designer tenke på hvordan en bruker vil samhandle med et gitt grensesnitt både med og uten JavaScript.

En grundig forståelse av alle teknologiene og metodene som går med til å bygge et nettsted er litt mye å be om for en person, men en forståelse av disse aspektene vil gjøre det lettere for en person å kommunisere med sine klienter og hennes team. Og til slutt vil det resultere i et bedre produkt og en bedre opplevelse for brukerne.

Aaron er rektor i Easy! Design


Stu Collett
UX design direktør
www.superuserstudio.com

UX dekker et stort sett med fagområder innen forskning og strategi, brukersentrert design (inkludert visuell design) og evaluering. Verktøysettet vårt alene består av over 30 verktøy som vi tilpasser for ethvert klientprosjekt. Å være digital designer (eller digital produktdesigner som vi kaller denne rollen) og være ekspert på alle disse områdene er stort sett urealistisk. I Super User Studio velger vi å dele de enkelte fagene i separate roller - for eksempel informasjonsarkitekt, interaksjonsdesigner, UI-designer, art director, innholdsstrateg, frontend-utvikler og så videre - alt ledet av UX-direktøren. Vi synes dette gjør at folk kan fokusere på og bli høyt spesialiserte innen sitt rike, og bringe til prosjektet mangfold og balanse mellom kunnskap, debatt og beslutningstaking og la dem koble sammen alle sine ideer. Etter vår erfaring er det her innovasjon trives og det som gir et bedre sluttprodukt. På baksiden setter vi imidlertid pris på at det ikke alltid er mulig å bygge denne typen team, av forskjellige grunner, og hvis vi skulle søke en ‘digital produktdesigner’ - hva ville de være eksperter på? Vi tror først at de må ha sterke ferdigheter innen interaksjonsdesign, informasjonsarkitektur og visuell design, og for det andre skal de ha god kunnskap om frontend-kode. Dette ville være inngrodd av UX-designtenking og bredere forståelse av (men ikke ekspertise i) UX-forskning og -strategi.

Stu Collett er medstifter av Super User Studio

Huw David
Designer
www.huwdavid.net

Jeg vil si at ferdighetene en digital designer trenger ikke er forskjellige, de er en forståelse og forståelse for målgruppen / sluttbrukeren og hvordan arbeidet ditt har til hensikt å forbedre livene deres. Teknologien kan endres, eller de spesifikke verktøyene kan endres, men det eneste konstante elementet er å huske hvem du designer for.

Huw er grunnlegger av Huw David Design

Oppdag 20 tips for suksess med designintervju på Creative Bloq.

Fascinerende
Lær å utnytte den kreative kraften i søvn
Oppdage

Lær å utnytte den kreative kraften i søvn

Gjennom hi torien har de med kun tneri k karriere di kutert lukkede øyne om både en in pira jon kraft og en in pira jon makende fiende. Likevel, om de fle te av o er altfor klar over, er ...
Hvorfor India endelig bryr seg om design
Oppdage

Hvorfor India endelig bryr seg om design

Jeg er ikke de igner. Jeg tuderte det ikke - jeg hadde ikke jan en til det. Og dette var trenden for mange av o i India for omtrent 15 år iden. Å vok e opp blant en opp tyr av leger og ingen...
Dagens skrift: Brite Script
Oppdage

Dagens skrift: Brite Script

Her på Creative Bloq er vi tore fan av typografi, og vi er tadig på jakt etter nye og pennende krifttyper - pe ielt grati krifttyper. å hvi du trenger en krift for det nye te de ignet e...