7 viktige typografiske trender i Marvel-filmlogoer

Forfatter: Randy Alexander
Opprettelsesdato: 2 April 2021
Oppdater Dato: 12 Juni 2024
Anonim
7 viktige typografiske trender i Marvel-filmlogoer - Kreativ
7 viktige typografiske trender i Marvel-filmlogoer - Kreativ

Innhold

Når Marvel Studios tar seg sammen for å feire 10-årsjubileet, ser vi på typografiske trender bak Marvel-filmlogoene.

Med en mengde superhelter å velge mellom - The Incredible Hulk, Thor, Captain America og mer - har Marvel gitt ut en ny film hvert år siden utgivelsen av Iron Man i 2008, og bygget merkevaren til en av de mektigste i verden.

Men med stor kraft kommer stort ansvar, spesielt når det kommer til logo-designen til hver film. Så hva med typografien? Hvordan har filmens superheltlogoer utviklet seg det siste tiåret? Og hva kan designere lære av utviklingen sin?

Her plukker vi ut syv store typetrender fra Marvel-filmlogoer, og tilbyr innsikt fra designere.

01. Tilbake til det grunnleggende


En tydelig typografisk trend på tvers av Marvels filmlogoer fra 2017 og 2018 viser at mange av designene i stadig større grad vender tilbake til sine originale tegneserierøtter.

"Fra begynnelsen med den første Iron Man-filmen var Marvel Studios 'filmmerkevare ikke nødvendigvis knyttet for nært til sine tegneserier - med unntak av Avengers-logoen," forklarer tegneseriedesigner og kreative regissør Tom Muller. "Dette ble gjort for å etablere IP og merkevarer som nådde lenger enn tegneserier."

En annen faktor er at mange eldre filmer ble lisensiert til andre studioer. Nå ser den trenden ut til å snu, med mange av de nyere logotypene som nikker til de originale tegneseriene.

Ordmerket for filmen Inhumans fra 2018 er modellert på 1998-logoen designet av Comicrafts John ‘JG’ Roshell, mens Captain Marvel-logoen henter inspirasjon fra tegneseriebokstaven Jared K Fletchers originale design.


02. Anti-flat design

2016 kan ha vært året med flat design, men forenkling av typen fortsetter å være en tydelig logotrend gjennom 2017. Noe som gjør det enda mer bemerkelsesverdig at de nyere Marvel-filmlogoene gjør ting annerledes - som vist av Avengers: Infinity War logo, som kan skryte av blokkerende 3D-type.

"Det har vært et globalt designskifte mot enklere, renere," flat "design de siste årene, så det er interessant å se at dette går i motsatt retning," påpeker prisvinnende typografisk designer Craig Ward.

"Du kan argumentere for at titlene fungerer som en fin metafor for filmene, som i seg selv har blitt mørkere, mer modne og dypere."

03. Teksturert type


Tidligere Marvel-filmlogoer så at studioet holdt seg til enkel typografi, med falmede fargetoner som ofte tjente som den dominerende spesialeffekten. Med de nye kunngjøringene beveger Marvel seg inn i et mer strukturert territorium, noe som gjør det mulig for filmtitler å si enda mer om filmens karakterer og plot, samtidig som de kommer fra Marvels standard svart bakteppe.

"En ting jeg legger merke til nå er hvordan den nye grafikken har mer tekstur," er designeren Paolo Grasso enig. "Den opprinnelige logoen for Thor: Ragnarok fremkaller en steinete tekstur, mens det er en metallisk glans på Guardians of the Galaxy: Vol 2 og Black Panther-logoer."

"De eldre logoene ser ut til å holde seg med den 'laseren på svart' -effekten," fortsetter han, "som minner meg om filmlogoer på slutten av 90-tallet, som Mission: Impossible."

04. Dyrere fargepaletter

I Marvels tidligere filmer holdt logoene seg stort sett til sin standard sølv- og røde fargepalett - med noen få unntak. I det siste har typografien imidlertid skiftet mot gull og messingtoner, noe som kan sees i logoene til Avengers: Infinity War og Black Panther.

Tom Muller legger til at mens typografien i logoene til Guardians of the Galaxy: Vol 2 og Thor: Ragnarok "omfavner sitt firfarges opprinnelse", gjør de det "med en bestemt dristigere fargepalett."

Og det er verdt å påpeke at Guardians of the Galaxy: Vol 2-logoen var den første Marvel-filmen som brukte blått som hovedfarge.

05. Avrundede kanter

Ser vi på de kommende Marvel-filmlogoene sammen, ser typografien til en spesielt ut som merkbart forskjellig fra de andre. Mens de fleste av logoene har firkantformet typografi, vender kaptein Marvel mot sirkulæret. Den er basert på Jared K. Fletchers originale design, men det er et merkbart skifte mot noe annet.

En lignende stil ble nylig brukt i Spider-Man: Homecoming, noe som kanskje signaliserer måten Marvel-filmer retter seg mot yngre publikum. Spider-Man: Homecoming er en lettvint film (sammenlignet med for eksempel The Avengers) og helten selv er en av de yngste i universet.

Denne sirkulære geometriske typen fremkaller en ungdommelig følelse av moro, snarere enn en fremtredende type som brukes til de eldre heltene.

06. 1980-tallet spill

Når vi snakker om et skifte i retning, ser den siste Thor: Ragnarok-typografien unektelig annerledes ut enn seriens tidligere logoutganger. Thor fra 2011 så en tynn, metallisk design, mens 2013: Thor: The Dark World ga en dristig, strukturert type, som den opprinnelige Thor: Ragnarok-logoen.

Imidlertid ble en ny filmlogo lansert tidligere i år, og dens retro-spillestetikk markerer seriens endring i tone. Regissør Taika Waititi beskrev Thor: Ragnarok som en "70s / '80s sci-fi fantasy" -film - og typen i den nye logoen representerer den nye visjonen.

Det er tydelig fra Thor: Ragnarok-traileren at tunge-i-kinn-tilnærmingen som gjorde Guardians of the Galaxy så vellykket, vil være sentralt i den nye delen. Og mens vi er på emnet Guardians of the Galaxy, kan den samme effekten sees i Vol. 2 logo.

"Det er noe av en trend, men gir mye mer karakter og gir et nikk til de morsomme arven til deres komiske kolleger," forklarer designer Kyle Wilkinson. "Et fokus på den faktiske typedesignen ser ut til å komme i fokus også, i motsetning til å skjule noen tvilsomme typevalg bak en kappe av spesialeffekter."

07. Uoverensstemmende skrifter

En retro- og tegneserieinnflytelse kan også sees med den håndtegnede ‘Homecoming’ i Spider-Man: Homecoming-logoen, og ‘Vol. 2 'i Guardians of the Galaxy: Vol 2-logo.

Selv om denne uoverensstemmende stemningen oppnås ved å bruke kontrasterende farger og utradisjonelle fargepaletter, kan en uvanlig fontparing også være en effektiv måte å fange publikums oppmerksomhet på.

Populær I Dag
8 måter fargebruk i merkevarebygging utvikler seg på
Lengre

8 måter fargebruk i merkevarebygging utvikler seg på

Fra gaten til upermarkeden hylle har bruk av farger vært en vi ceral differen ierer mellom merker og logo de ign. Bedrifter i alle bran jer har bygget farger for å definere og for vare merke...
Hva er en terminatorlinje?
Lengre

Hva er en terminatorlinje?

Det er mange a pekter ved bely ning om du må vurdere for å formidle form. En veldig nyttig grunnleggende er terminatorlinjen.Tegn en figur på under fem minutterTerminatorlinjen er overg...
Levende sushi-emballasje med repeterende mønster er en matglede
Lengre

Levende sushi-emballasje med repeterende mønster er en matglede

Det er noen utrolige ek empler på emballa jede ign der ute, ved å bruke ufattelige midler for å kape fanta ti k emballa je og merkevarebygging for et el kap produkt. Her har Kinetic ing...