Utviklingen av sosiale medier-logoer (og hva du kan lære av dem)

Forfatter: Randy Alexander
Opprettelsesdato: 25 April 2021
Oppdater Dato: 14 Kan 2024
Anonim
Surgery Gone Wrong — The Terrifying Reality of an Abdominal Fistula
Video: Surgery Gone Wrong — The Terrifying Reality of an Abdominal Fistula

Innhold

Sosiale medielogoer er vanskelig. Når hundrevis av millioner bruker appen din til daglig, risikerer du å forstyrre veldig mange mennesker hvis de ikke liker det, slik vi har sett denne uken med omtale av Snapchat.

Kast inn alle de andre problemene som sosiale medieplattformer ikke klarer å håndtere, fra falske nyheter til misbruk på nettet, og forestillingen om at du har tid til å rote med å endre logoen din, kan virke som et slag i ansiktet for publikum.

Til tross for at de fleste sosiale plattformer ikke har eksistert lenge, har mange av dem allerede vært gjennom flere iterasjoner av logoene deres (se vår guide til logo design hvis du vil vite mer om hva som gjør en vellykket logo) .

Så hva som driver disse endringene, hvor vellykkede har de vært, og hva forteller de oss om kunsten å logo design og de nyeste logo-trendene?


01. Facebook

Vi starter med Facebook, som et eksempel på hvordan du gjør det riktig.

Facebook startet som et nettverksside for Harvard University som opprinnelig ble kalt 'Facemash' og deretter 'Thefacebook'. Når den ble omdøpt til 'Facebook', hyret grunnlegger Mark Zuckerberg Mike Buzzard fra Cuban Council til å utforme en profesjonell identitet.

Hans logodesign, vist ovenfor, var en modifisering av skrift Klavika, som ble designet av Eric Olson. Buzzard hadde tilsyn med prosjektet, og typen og grafisk designer Joe Kral fullførte typemodifikasjonene og det endelige ordmerket.

Den særegne fargetonen ble valgt på grunn av det faktum at Zuckerberg har en form for fargeblindhet kalt deuteranopia, noe som betyr at blå er den eneste fargen han lett kan skille mellom.


Ordmerket var rent, klart, tydelig og skalerbart. Ved å få det riktig første gang klarte Facebook å holde den samme logoen intakt det neste tiåret. Og dette viste seg å være uvurderlig, ettersom plattformen utvidet sitt omfang over hele verden i eksponentielt tempo.

Siden den gang har Facebook bare hatt å gjøre store endringer i logoen sin en gang, i 2015 (vist ovenfor). Og selv da fikk de fleste brukere sannsynligvis ikke øye på endringene.

Et samarbeid bak Facebooks interne team og Eric Olsen, 2015-versjonen, involverte subtile, men viktige justeringer, for å gi logoen et mer vennlig og oppdatert utseende, inkludert endringen til en-dekk 'a' og en stilk på bokstaven 'b'.

Sammenlignet med Facebook har Twitter tatt en mye mer variert tilnærming til logo design. Dette gjenspeiler kanskje en mangel på klar forretningsvisjon for plattformen. (Selv om det har eksistert siden 2006, var Twitter bare i stand til å gi et overskudd i 2018, og siden da har det begynt å se en bekymringsfull nedgang i brukerne.)


Twitters originale logo, vist ovenfor, var etableringen av den svenske grafiske designeren Linda Gavin, som bare fikk en dag til å utvikle designet. Det stavet firmanavnet med morsomme, barnlignende bokstaver, som fremkalte et bilde av vennlighet og inkludering.

Hvis du vil se en kontrast til den naturlige og ofte umerkelige utviklingen av YouTubes logo, er det bare å sjekke de ubehagelige trinnene frem og tilbake laget av Medium.

Medium ble lansert i 2012 av Evan Williams, tidligere medstifter av Blogger og Twitter. Han så det i utgangspunktet som en måte for folk å publisere skrifter og dokumenter lenger enn Twitters maksimum på 140 tegn (nå 280 tegn).

Ved lanseringen hadde den en logo basert på en monokrom, slab-serif M, med Stag-skrift (vist ovenfor). Som en plattform rettet mot forfattere ga denne enkle, ryddige serifen, som minner om skrivemaskiner og trykk, en klar og dristig uttalelse.

Vi avslutter denne artikkelen som vi startet: med en sosial medialogo som var ganske mye spikret i begynnelsen, og som dermed bare har trengt to evolusjonære justeringer siden.

Geniet til Snapchat, som ble lansert i 2011, var å tillate brukere å sende bilder eller videoer som forsvinner etter en viss tid. Og så ideen om en logo basert på et spøkelse (vist ovenfor) var en slam dunk.

Firmaets grunnlegger Evan Spiegel tegnet det på datamaskinen sin på sovesalen, før selskapet til og med hadde et navn. En rap-fan, han ble inspirert av Wu-Tang Clan-rapperen Ghostface Killah, og logoen er nå kjent internt i selskapet med kallenavnet Ghostface Chillah.

Spiegel plukket gult fordi det var en farge som ingen andre populære apper så ut til å bruke. Hans enkle design var lett å identifisere, selv på små skjermer, og generelt har designet vist seg å være et godt eksempel på maksimum 'Hvis det ikke er ødelagt, ikke fikse det'.

Inntil helt nylig hadde det bare vært en større oppdatering. I 2013, året Snapcat debuterte Stories, lanserte den den redesignede logoen vist ovenfor (til venstre).

Å fjerne tegneserie ansiktet bidro til å effektivisere logoen og få den til å fungere bedre i små størrelser. Snapchat endret også fargen til Pantone 100% gul, som ikke kan unnlates å bli oppdaget på lang avstand og passer perfekt til den unge demografien til kjernepublikummet.

I 2019 opprørte Snapchat mange ved å oppdatere spøkelsesikonet og skissere det mer enn tidligere med en tykkere svart linje. Dette gir total mening fra et tilgjengelighetssynspunkt, ikonet er nå lettere å se. Men det hindret ikke folk i å bli sinte.

Lært en lekse: Start med et sterkt konsept som knytter seg til appens kjernen, og du har en god sjanse for å lage et logo-design som varer i løpet. Selv om du endrer det selvfølgelig, forvent selvsinnet (på sosiale medier, naturlig nok).

Interessante Publikasjoner
De 13 beste Photoshop-alternativene
Les Mer

De 13 beste Photoshop-alternativene

Hvi du er på jakt etter Photo hop-alternativer, er du i ferd med å finne ut alternativene dine. Det er mange grunner til at du kan kje vil finne programvare om ikke er fra Adobe, inkludert a...
20 mind-blowing trompe l’oeil illusjoner
Les Mer

20 mind-blowing trompe l’oeil illusjoner

Trompe l'oeil, om bok tavelig talt betyr 'trik i øyet', er teknikken til å bruke reali ti ke bilder for å kape en opti k illu jon av dybde. Det har ek i tert i århundre...
20 topp 2016 dagbøker for designere
Les Mer

20 topp 2016 dagbøker for designere

Hvi du fremdele tenker på den be te måten å organi ere 2016 på, vil dette utvalget av per onlige dagbøker hjelpe deg med å holde deg på topparrangementer, jubileer o...