De beste videospilllogoene gjennom tidene

Forfatter: John Stephens
Opprettelsesdato: 1 Januar 2021
Oppdater Dato: 17 Kan 2024
Anonim
DE TOP 10 BESTE FILMS ALLER TIJDEN
Video: DE TOP 10 BESTE FILMS ALLER TIJDEN

Innhold

Uansett om du er en spiller eller ikke, er det visse klassiske videospill som alle har hørt om, ettersom de har overgått spillverdenen og blitt kulturelle ikoner i seg selv. En liten, men viktig merkevare har vært spillens logoer og måten de har blitt umiddelbart gjenkjennelig over hele verden er noe som vil inspirere enhver grafisk designer.

I dette innlegget ser vi tilbake på de største og beste videospilllogoene gjennom tidene, og forklarer både hvorfor selve spillet var så innflytelsesrikt, og hvorfor hver logo fungerer så bra. For tips om hvordan du lager dine egne design, se vår ultimate guide til logo design.

01. Pac-Man

I 1980 ga Namco ut et arkadespill i Japan kalt 'Puck-Man', der et tegn prøver å spise alle prikkene i en labyrint, mens de unngår spøkelser.Men når det gjaldt den internasjonale utgivelsen, bekymret de seg for at uregjerlige ungdommer kunne bli fristet til å vandalisere maskinene ved å endre 'P' til en 'F', så Pac-Man ble født.


Pac-Man ble designet av Toru Iwatani som et spill som ville lokke kvinner inn i de mannsdominerte arkademiljøene. Han satte seg for å gjøre spillingen ikke-voldelig og karakterene 'søte'. Han ble også inspirert til å fokusere det på å spise, etter å ha avlyttet tenåringsjenter, som mat var et populært samtaleemne for. Strategien fungerte, og Pac-Man ble det første spillet som brøt ut av den unge mannlige ghettoen og appellerte bredt til jenter, kvinner og par.

Logoen for de fleste av de tidlige videospillene, som Space Invaders, Asteroids and Defenders, nådde i stor grad den typen bokstaver som ble sett i superhelttegneserier, som igjen var skjev i sin appell til unge menn. Pac-Man-logoen, derimot, hentet inspirasjon fra en mer tilgjengelig, bredt basert tegneseriestil som ville appellere til både jenter og gutter. Den inkorporerte også den sentrale karakteren på en smart måte i 'C', og brukte et par prikker og squiggles for å tilpasse de andre bokstavene ytterligere.

02. Donkey Kong


Utviklet av Shigeru Miyamoto og utgitt av Nintendo i 1981, introduserte Donkey Kong verden for plattformspillsjangeren. Et av de første spillene med en historie som visuelt utspiller seg på skjermen, involverte å flytte en karakter (som dukket opp i senere spill som Mario) over en serie plattformer for byggeplasser, mens du hoppet over hindringer og unngikk tønner kastet mot deg av en gorilla. Universal Studios saksøkte og hevdet at sistnevnte brøt copyright av King Kong. Men når den saken kollapset, fortsatte Donkey Kong å bli et av de mest elskede spillene gjennom tidene.

Logoen vist ovenfor ble brukt til de tre første Donkey Kong Country-spillene utviklet av Rareware, samt deres Game Boy Advance-nyinnspilling. Morsomt, fargerikt og tegneserieaktig, det gjorde en god jobb med å representere denne pioneren i en ny bølge av spill; de som var mindre om å sprenge romvesener, og mer om kaotisk komediehandling og kjærlige karakterer.

03. Super-Mario


Etter å ha vist sitt (ikke navngitte) ansikt først i Donkey Kong, så 1985 i 1985 Mario få et eget plattformspill på Nintendo Entertainment System. Super Mario Bros. så den italienske rørleggeren krysse Mushroom Kingdom og forsøkte å redde Princess Toadstool fra den skilpaddeaktige Bowser. Det ble et av de bestselgende spillene gjennom tidene, med mer enn 40 millioner solgte fysiske eksemplarer, og Mario har vært en kulturell kraft siden den gang, med en ny animasjonsfilm i produksjon mens vi skriver.

Det er en kaotisk energi til den dristige og fargerike Super Mario-logoen som representerer den anarkiske moroa i videospillserien perfekt. Selv om de er helt lesbare, er det en definierbar følelse av bevegelse i de tegneserie-lignende bokstavene, for ikke å nevne en identifiserbar følelse av swagger; akkurat som karakteren selv.

04. Street Fighter

Hvis machovolden og ødeleggelsen av de tidligste videospillene ble satt i skyggen av familievennlige titler som Pac-Man og Super Mario, kom den tilbake med hevn i 1987 i form av Capcoms Street Fighter. En av de mest innbringende franchisene gjennom tidene, og denne tittelen etablerte en-mot-en-kampsjangeren, og solgte 44 millioner enheter over hele verden. Foreløpig på sin åttende (2016) inkarnasjon, ble den nylig parodiert i 'Striking Vipers' episode av Black Mirror.

Street Fighter-logoen, vist ovenfor på merkevaren for 30-årsjubileet, overlater ingenting til fantasien. Det er en merkbar følelse av brennende, kinetisk energi til tungmetallbokstaver som formidler nøyaktig hvor mye nådeløs slag-og-spark-handling spilleren kan forvente. Alle sammen nå: "Hadouken !!!"

05. Sonic the Hedgehog

Det var en Sonic the Hedgehog-film på kino tidligere i år, men Sonic dukket først opp på videospillskjermene våre helt tilbake i 1991. Den elskelige blå pinnsvinet ble designet spesielt av Sega som en rival til Nintendos maskot Mario. Hans første utflukt, et plattformspill som involverte en fartsfylt karakter som rullet i en ball gjennom et langt svingete rør, var en stor verdensomspennende hit.

Etter at et par falske logoer startet, slo dette designet i 1999 det søte stedet, og har holdt seg på plass siden den gang. På forsiden av det formidler det ikke noe spesifikt om karakteren eller spillet, bortsett fra varemerket blått brukt som 'Sonic' disposisjon. Men se nøye på sirkelen inne i 'O' av 'Sonic', og du vil legge merke til at den er ganske dramatisk skrå. Dette refererer til figurens form når han ruller inn i et 'Spin Dash' trekk (et ikonisk spillelement der du lader opp hastigheten fra stillstand). Kikk over til 'C' så ser du den samme effekten gjentas. Det er en liten ting, men det tilfører logoen en herlig touch av personlighet som fans vil sette pris på - selv om det bare er ubevisst.

06. Undergang

Først opprettet i 1993, fokuserte Doom på utnyttelsen av et romfartskip som bekjemper horder av demoner og de udøde. En av banebrytende utgivelser i kategorien førstepersonsskyttere, den introduserte 3D, oppslukende grafikk til dataspill, og banet vei for en generasjon av aggressive og blodige flerspillerskytespill som fulgte i kjølvannet. Den opprinnelige logoen ble illustrert av den avdøde sci-fi-artisten Don Ivan Punchatz, og kombinasjonen av mekaniske og organiske elementer gjenspeilte pent det dystre helvetesbildet til det høyt elskede spillet.

07. Grand Theft Auto

Utgitt i 1997 rev Grand Theft Auto opp regelboken over hva videospill kan være og hva slags bredere kulturell innflytelse de kunne ha. Overskriftene fokuserte på inkludering av banning, vold, nakenhet og sex. Men i større grad betydde det høyt utviklede sandkasseelementet at spillere kunne glede seg over følelsen av gratis roaming, i stedet for å være låst til et bestemt oppdrag.

Basert på et flammedesign var den originale logoen like prangende, billig og glorete som selve spillkarakterene. Men da serien modnet, debuterte en ny strømlinjeformet merkevare i 2001 og har holdt seg på plass siden den gang. Med GTA etablert som den fjerde mest solgte serien gjennom tidene, måtte denne visuelle identiteten ikke lenger 'selge' spillet, men fremkaller ganske enkelt en blanding av selvtillit og tegneserie på en mer tilbakeholden og (til slutt) effektiv måte.

08. World of Warcraft

Utgitt i 2004, er World of Warcraft i dag det største navnet innen massivt multiplayer online rollespill. Det gjenspeiler en ny æra der spill ikke lenger er en ensom lidenskap, men en trossig kollektiv. Set i en Lord of The Rings-stil verden, er logoen sterk påvirket av den slags utsmykkede og pseudo-middelalderlige kunst og utleie som pryder bokomslag, bordspill og filmplakater over hele fantasy-sjangeren. Og designet har stått tidstesten eksepsjonelt godt: bortsett fra noen få fargeforandringer, forble den uendret hele denne tiden.

09. Minecraft

Akkurat da du trodde du visste hva som var hva innen spill, ble Minecraft offisielt utgitt i 2011 og snudde alt opp ned igjen. Minecraft satt i en bloksentrert verden som i utgangspunktet var som en digital versjon av Lego, og tillot spillere å uttrykke sin kreativitet som aldri før. Logoen reflekterer tydelig og smart spillets bygningskarakter, pluss at det er en luskende innsetting av et Creeper-ansikt i bokstaven 'A' (Creepers er fiender som angriper deg i spillet ved å eksplodere nær målet).

10. Fortnite

Nok en stor revolusjon innen spill tar oss opp til i dag, og det er den offisielle utgivelsen i 2017 av Fortnite, et 'Battle Royale' overlevelsesspill der opptil 100 spillere kjemper for å være den siste personen som står. Det ble raskt veldig populært rundt om i verden, ikke minst fordi det er gratis å spille, plattform og sitter et sted midt mellom casual og 'seriøs' spill. Den morsomme følelsen oversettes fint til logoen sin, som er basert på klumpete bokstaver som ser ut til å være tilfeldig forskjøvet fra hverandre, og formidler en avslappet og avslappet stemning som passer spillets overveiende publikum i skolealderen.

Takk til Macy-Anne Trimont for hennes innspill i denne artikkelen.

Vi Anbefaler
19 tips for flott design av nyhetsbrev
Les Mer

19 tips for flott design av nyhetsbrev

Vi har alle gjort det. Du har en flott opplevel e med et firma, et produkt eller en tjene te, å når du er på dere nett ted en 'Abonner på nyhet brevet' -knappen din, tenker...
5 uvanlige fargebruk i logo design
Les Mer

5 uvanlige fargebruk i logo design

For kning vi er at farger er regi trert av hjernen før bilder eller type, noe om betyr at det er verdt tiden din å pu e på fargeteori for merkevarebygging.Vellykket 'eier kap' a...
18 kreative MacBook-dekaler
Les Mer

18 kreative MacBook-dekaler

MacBook-dekaler er en kreativ måte å legge til et per onlig preg på den bærbare datama kinen. I tedet for å tole på dodgy event-kli tremerker, er di e merkene en kvalitet...