5 massive merker som ikke lenger er hos oss

Forfatter: Monica Porter
Opprettelsesdato: 16 Mars 2021
Oppdater Dato: 15 Kan 2024
Anonim
ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит

Innhold

Et sterkt merke kan føles som en udødelig enhet; noe som vil være med oss ​​for alltid. Når du tenker på merker som McDonald’s, Apple eller Coca-Cola, føles det utenkelig at de noen gang skulle mislykkes. De er rett og slett for store, for altomfattende til å aldri gå veien for mindre konkurrenter.

Realiteten i saken er imidlertid at selv de største merkene, de mest gjenkjennelige husnavnene, kan falle. Noen ganger skjuler et tilsynelatende utilgjengelig navn en overanstrengt og misadministrert virksomhet som vakler på randen av sammenbrudd, noen ganger driver markedskreftene eller fremskrittet bare et kraftig merke i bakken, og det er ingenting som den største logo-designen eller den mest strålende merkevarestrategien kan gjøre med det.

Noen merker kommer i utgangspunktet til slutten av deres relevans. Og som et honnørminne, her er fem som en gang ble ansett som udødelige, men som nå ikke er mer.

  • Hvordan verdens største merkevarer fikk navnene sine

01. Pan Am


Da Stanley Kubrick lagde sin film fra 2001: A Space Odyssey og trengte et gjenkjennelig navn for å knytte seg til kommersielle romferder, var det bare ett valg: Pan Am. Pan American World Airways dominerte flyreiser i store deler av det 20. århundre, den ikoniske blå kjøttbollen-logoen var gjenkjennelig uansett hvor den fløy - som var stort sett overalt. De innovative reklamekampanjene bidro til å selge flyreiser til massene, og på 1960-tallet begynte det til og med å akseptere innskudd for flyreiser til månen, og forventet at de første avgangene skulle være rundt 2000.

Ikke rart da at romplanene i 2001 har Pan Am livery; Pan Am-annonser dukker også opp i oppfølgeren, 2010, og også i Blade Runner. Pan Am kom imidlertid aldri til år 2001; etter noen forferdelige få år som så det ble plaget av problemer, inkludert Lockerbie-bombingen i 1988 og den første Golfkrigen, søkte Pan Am konkurs i 1991. Den eneste gjenlevende divisjonen er Pan Am International Flight Academy i Florida.

02. Thames TV

Som en ledende del av ITV-nettverket fra slutten av 1960-tallet til begynnelsen av 1990-tallet, hadde Thames Television en av de mest gjenkjennelige identene i britisk TV, designet av Minale Tattersfield, bestående av en vignett av Londons landemerker som stiger opp fra midten av skjermen. , refleksjonen nedenfor, og ledsaget av en åtte-toners fanfare med tittelen Salute to Thames.


Det var ikke mulig å komme vekk fra Thames identitet; den gikk foran mange av de beste TV-programmene i den tiden. Du ville se det før show som The Sweeney, The Avengers og Minder, og det dukket til og med opp en gang på BBC, i starten av en episode av Monty Pythons Flying Circus.

Til tross for sin sterke merkeidentitet mistet Thames sin kringkastingsfranchise i 1991, og mens den fremdeles eksisterer som et underholdningsmerke fra Fremantle media, har ikke navnet lenger den vekten den hadde i sin gullalder.

03. Woolworths

Woolworths pleide å være et av de største navnene i britisk detaljhandel. Uansett hvor du gikk, kan du stole på at det er en gren av Woolworths, komplett med den funksjonelle hvit-på-røde logoen, som selger alle slags varer til rimelige priser. De suverene juleannonsene var en stift for festlig fjernsyn gjennom 1970- og 1980-tallet.


Det var stedet å gå for 80-tallsbarn på jakt etter syv-tommers singler og 'pick-n-mix' søtsaker, og det var også kjent for sitt eget Winfield-merkevare av husholdningsvarer og Ladybird-utvalg av barneklær. Selv om det aldri var eksternt kult eller trendy, var det en av de pålitelige high street inventarene som du forventet å alltid være i nærheten.

Som en av landets fremste musikkforhandlere ble det imidlertid hardt rammet av økningen av digitale formater, og nedgangen på high street til fordel for netthandel og steder utenfor byen gjorde Woolworths ingen fordeler. Det tok finanskrisen i 2008 å fullføre Woolworths; de siste butikkene stengt i begynnelsen av 2009.

04. Commodore

Vi er alle vant til å ha flere databehandlingsenheter i hjemmet, for ikke å nevne lommene våre, i disse dager, men tilbake på 1970- og 1980-tallet begynte ideen om å ha din egen datamaskin bare å ta av, takket være en håndfull banebrytende selskaper, hvorav de fleste nå er borte. Alle kjenner Apple, som var der i begynnelsen av hjemmecomputeralderen, men uten tvil det største navnet i de første dagene av hjemmecomputeren var Commodore.

Det introduserte PET, den første datamaskinen til massemarkedet, i januar 1977 - seks måneder før Apple II ble solgt - og fortsatte med å dominere markedet på 1980-tallet, først med VIC-20, etterfulgt av den svært vellykkede Commodore 64, et tungvektdyr av en maskin med hele 64 kilobyte minne, som solgte et sted mellom 10 og 17 millioner enheter i løpet av sin levetid.

Mens Commodores neste maskin, Amiga, viste seg å være nesten like populær som C64, klarte ikke Commodore å overleve fremveksten av spillkonsoller og stadig billigere IBM PC-kompatible maskiner, og den gikk ut av drift i 1994.

05. Blockbuster

Et annet offer for den nådeløse teknologimarsjen, Blockbuster er et av de merkene du ikke kunne forestille deg noen gang å gå under på 1990-tallet. Videoutleie var et massivt marked den gang, og Blockbuster var den ubestridte mesteren, med over 9000 butikker over hele verden på topp.

Ideen om å gå inn i en butikk og leie en film på videokassett for et par netter kan virke rart og fremmed nå (selv om vi får den retroopplevelsen av vinyl og bånd, ville vi ikke være den minste overraskede over å se VHS gjøre et nostalgisk comeback ), men det var slik du så på de nyeste filmene hjemme, i det minste hvis du ikke ville fylle alle hyllene dine med klumpete, kjøpte videobånd.

Blockbuster klarte å gjennomgå skiftet til DVD og Blu-Ray, men klarte ikke å forutse hvor raskt streaming ville ta over, og mens det tok et sent løp på sin egen streamingtjeneste, var det en halvhjertet innsats som ikke varte lang. I dag er Blockbuster alt annet enn død, med bare en gjenværende butikk i Bend, Oregon.

Velg Administrasjon
21 skrifter hver grafisk designer burde eie
Lese

21 skrifter hver grafisk designer burde eie

Ma imo Vignelli, kjent italien k de igner om opprettet den kla i ke American Airline -logoen, a en gang at de ignere bruker altfor mange krifttyper. Det er noen få kla ikere om Vignelli har att i...
Det beste NFT-kunstverket som er laget hittil
Lese

Det beste NFT-kunstverket som er laget hittil

Det be te NFT-kun tverket er et hett tema akkurat nå, da NFT- alget traff over kriftene og alle lurer på hva alt opp tyret handler om. Ikke- oppbare token (NFT) er den nye te måten ...
6 ganger merkene endret emballasjen midlertidig
Lese

6 ganger merkene endret emballasjen midlertidig

Et umiddelbart gjenkjennelig emballa jede ign er et av de me t verdifulle verktøyene om en merkevare jef di ponerer. Enten det er gjennom fremtredende vi ning av æregne logoer om Nike woo h ...